Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Όταν ξέρεις ν’ αγαπάς, Γιώτα Παπαδημακοπούλου ~ 2015

Όταν ξέρεις ν’ αγαπάς, Γιώτα Παπαδημακοπούλου ~ 2015

Ένα βιβλίο δυνατό όπως η ίδια η αγάπη!

54
Μοιραστείτε

Η Ιόλη σπουδάζει στη Νομική Αθηνών, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της, γνωστού μεγαλοδικηγόρου. Συνεσταλμένη, αλλά παθιασμένη, ονειρεύεται τη μέρα που θα αρχίσει να ασκεί το επάγγελμα που αγαπά όσο τίποτε άλλο, επιτελώντας λειτούργημα και όχι στοχεύοντας στο χρήμα ή στην αναγνώριση.

Και μια μέρα, ενώ βρίσκεται στη Σχολή, το βλέμμα της θα μαγνητίσει ένας μυστηριώδης άντρας. Δίχως να μπορεί να εξηγήσει το πώς και το γιατί, παθαίνει εμμονή μαζί του, σκεπτόμενη συνεχώς το μελαγχολικό του βλέμμα. Η Ιόλη δεν θ’ αργήσει ν’ ανακαλύψει ότι ο νεαρός αυτός λέγεται Στέφανος, και ύστερα από δική της πρωτοβουλία, οι δύο νέοι πολύ σύντομα θα έρθουν κοντά.

Ωστόσο, ο Στέφανος βασανίζεται από τους προσωπικούς του δαίμονες κι ένα μεγάλο μυστικό, το οποίο ξέρει πως δε θα μπορεί να της το κρατήσει κρυφό για πάντα. Ένα μυστικό που δε θα τους επέτρεπε να είναι μαζί, αφού μια τέτοια σχέση αποτελεί ταμπού.

Κι όμως, η Ιόλη αποφασίζει ν’ ακολουθήσει την καρδιά της και να διεκδικήσει το δικαίωμά της να είναι μαζί του, με αποτέλεσμα οι δυο τους να χαράξουν τελικά μια κοινή πορεία. Μια πορεία που θα τους οδηγήσει σε αλλεπάλληλους αγώνες, ώστε να αποκτήσουν όλα εκείνα που ο κοινωνικός περίγυρος και οι νόμοι ενός κράτους που βαλτώνει πιστεύουν πως δεν αξίζουν να έχουν. Μια πορεία που θα αποδειχτεί επίπονη, μα ταυτόχρονα και συγκλονιστική.

Γιατί, όταν ξέρεις ν’ αγαπάς, ξέρεις να δίνεσαι, να θυσιάζεσαι και να παλεύεις ενάντια σε όλους και σε όλα…

Ένα βιβλίο δυνατό, όπως η ίδια η αγάπη!

Οι ήρωες, δύο νέα παιδιά με όνειρα και επιθυμίες, που ο έρωτας τους ενώνει. Ανάμεσά τους ένα ιατρικό πρόβλημα και η κατακραυγή της κοινωνίας. Όταν, όμως, τα συναισθήματα είναι αληθινά και βγαλμένα μέσα από την καρδιά νικάνε ανθρώπους και νόμους.

Αγοράστε το βιβλίο με έκπτωση εδώ!

Η γραφή του έργου είναι απλή και γεμάτη εικόνες. Η συγγραφέας μέσα από την ηρωίδα της, την Ιόλη, μας δίνει μαθήματα ζωής και συνείδησης.

Το ερώτημα είναι πόσο έτοιμοι είμαστε να τα δεχτούμε και να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και κρίσης;

Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο

Η έκπληξή της ήταν τεράστια όταν έφτασε στην Ερωτοσπηλιά και βρήκε τον Στέφανο στην παραλία να ατενίζει τη θάλασσα. Βγήκε από το αμάξι και φόρεσε ένα μαύρο παλτό που είχε ρίξει βιαστικά στο πίσω κάθισμα φεύγοντας από το σπίτι. Έκανε μερικά, αργά, σταθερά, αθόρυβα βήματα, και όταν έφτασε περίπου τρία μέτρα από εκείνον σταμάτησε. Έμεινε ακίνητη για μερικές στιγμές και τον κοίταξε, πιστεύοντας ότι δεν την είχε αντιληφθεί.

«Νόμιζα πως καμιά γυναίκα δεν είναι συνεπής στα ραντεβού της» τον άκουσε να λέει ξαφνιάζοντάς την.

Γύρισε τότε προς το μέρος της και την κοίταξε με ένα ζεστό χαμόγελο. Ο ήλιος μόλις είχε αρχίσει να δύει, και το χρυσοκόκκινο φως έπεφτε πάνω στο δέρμα του, κάνοντάς το να δείχνει λιγότερο χλωμό απ’ ό,τι συνήθως.

Κερδίστε το βιβλίο του μήνα! 


Όταν ξέρεις ν’ αγαπάς

Γιώτα Παπαδημακοπούλου

Είδος: Μυθιστόρημα
Εκδόσεις: Μάτι 2015
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Η Βούλα Παπατσιφλικιώτη είναι Δημοσιογράφος (μέλος της Ε.Δ.Σ.Τ.Ε), Βρεφονηπιοκόμος και Θεραπεύτρια Λόγου.
Μέσα από τα ταξίδια της εμπλουτίζει τις σελίδες της ζωής της με εικόνες, ιστορίες και συναισθήματα!
Αυτό τον καιρό της αρέσει να εκφράζεται μέσα από την κρυμμένη γλώσσα της ψυχής, τον χορό συμφώνα με τη Martha Graham, και τις λέξεις πάνω στο χαρτί!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here