READING

Bargain Shop: 5 best-sellers που ΠΡΕΠΕΙ να αποκτήσ...

Bargain Shop: 5 best-sellers που ΠΡΕΠΕΙ να αποκτήσεις

Το Bargain Shop είναι η νέα στήλη του ART.harbour που ανήκει στην κατηγορία ΒΙΒΛΙΟ και σου λύνει τα χέρια! Κάθε βδομάδα θα προτείνουμε μία σειρά αγαπημένων βιβλίων που αξίζει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου και μάλιστα βρίσκονται σε προσφορά. Με μία σύντομη περιγραφή του βιβλίου, θα έχεις μπροστά σου τις καλύτερες προτάσεις ανάγνωσης για την επόμενη εβδομάδα.

Ξεκινάμε με τα 5 best-sellers που ΠΡΕΠΕΙ να αποκτήσεις!

Brief Answers to the Big Questions, Stephen Hawking

Ένα βιβλίο για όλες τις απορίες που μπορεί να έχεις για τον κόσμο. Ο διάσημος επιστήμονας και φυσικά bestselling συγγραφέας του βιβλίου  A Brief History of Time κλείνει σε έναν τόμο τις τελικές του σκέψεις σχετικά με τα πιο σημαντικά και κρίσιμα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί στον ανθρώπινο νου για το σύμπαν.

Πώς ξεκίνησαν όλα; Υπάρχει άραγε Θεός; Τι συμβαίνει με τον χρόνο και τις μαύρες τρύπες; Υπάρχει ζωή εκτός του πλανήτη μας; Μπορούμε άραγε να προβλέψουμε το μέλλον; Η Γη θα επιβιώσει ανά τα χρόνια στο σύμπαν; Αλήθεια, τι συμβαίνει με το ταξίδι στον χρόνο; Ερωτήματα που απασχόλησαν και απασχολούν και θα συνεχίσουν να απασχολούν μέχρι να λυθούν! Ο Stephen Hawking μέχρι το τέλος της ζωής του ασχολήθηκε με την κατανόηση του κόσμου και των μυστηρίων της ύπαρξης. Εκτός, όμως, από το θεωρητικό του έργο σχετικά με τις συμπαντικές αλήθειες, ο σπουδαίος επιστήμονας ασχολήθηκε και με το πώς η επιστήμη μπορεί να διορθώσει την καταστροφική πορεία που έχει πάρει η ζωή στη Γη, όπως η κλιματική αλλαγή.

Το τελευταίο βιβλίο ενός από τα σπουδαιότερα μυαλά στην ανθρώπινη ιστορία δεν πρέπει αναμφίβολα να λείπει από τη βιβλιοθήκη σου.

Sapiens: A Brief History of Humankind, Yuval Noah Harari

@amaliareads

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αντίτυπα πουλήθηκαν παγκοσμίως. Μιλάμε για το βιβλίο που τάραξε τα νερά της λογοτεχνίας και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, και διαβαστεί σε όλον τον κόσμο. Το Sapiens : A Brief History of Humankind του Yuval Noah Harari εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και έχει αποσπάσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Ο Bill Gates αναφέρει σχετικά το προτείνω σε όποιον ενδιαφέρεται για την ιστορία και το μέλλον του ανθρώπινου είδους! 

Η φωτιά μας έδωσε τη δύναμη, η γεωργία μας έβγαλε από την πείνα, αλλά μας έκανε να θέλουμε ακόμη περισσότερα, τα χρήματα μας έδωσαν έναν σκοπό και η επιστήμη μας έκανε θανατηφόρους. Από τους πιθήκους στους κυβερνώντες του κόσμου, το βιβλίο αυτό ξεσκονίσει την ιστορία της 4.5 δισεκατομμυρίων χρόνων Γης και του κυρίαρχου είδους, του ανθρώπου.

Ποιοι είμαστε, από προερχόμαστε και που πηγαίνουμε; Ο Yuval Noah Harari ερευνά, γράφει, επισημαίνει. Καιρός να ακολουθήσεις το ταξίδι του!

Σε έκπτωση και με δωρεάν μεταφορικά, το Sapiens και οι 512 σελίδες του σε περιμένουν να ανακαλύψεις τα πάντα για την ιστορία του ανθρώπινου γένους, εδώ.


The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life, Mark Manson

@lifedonedifferently

Το νούμερο #1 New York Times Bestseller The Subtle Art of Not Giving a F*ck έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα. Και όχι άδικα! Η μαγική αυτή τέχνη του να μη σε νοιάζει αποτυπώνεται μέσα σε έναν οδηγό ψυχολογίας, έναν τελείως διαφορετικό οδηγό, που σου προτείνει να σταματήσεις πια να έχεις «θετική ενέργεια» όλη την ώρα και μόνο έτσι θα γίνουμε όλοι πιο ειλικρινά χαρούμενοι άνθρωποι.
«F**k positivity,» όπως λέει ο διάσημος blogger Mark Manson. Χωρίς να χρυσώνει το χάπι ο Manson υποστηρίζει πως η αλήθεια λυτρώνει και αναζωογονεί, πως επιτρέπεται να μην είσαι συνέχεια θετικός και να βιώνεις τα ειλικρινή σου συναισθήματα στη σημερινή μοντέρνα κοινωνία και την κακομαθημένη γενιά όπου δίνονται εύσημα μόνο και μόνο για το φαίνεσθαι.
Με ειλικρινή αστεία και ακαδημαϊκή έρευνα, το βιβλίο στοχεύει στο να σε μάθει όχι να φτιάχνεις λεμονάδα όταν έρχονται στη ζωή σου λεμόνια, αλλά το πώς να τα χωνεύεις καλύτερα. Είναι σημαντικό να μάθουμε τα όριά μας – που σίγουρα διαφέρουν από του διπλανού – χωρίς να νιώθουμε ενοχές ή τύψεις που δεν μπορούμε ή δε θέλουμε να τα ξεπεράσουμε. Αγκαλιάζοντας τους φόβους, τις ανασφάλειες και τα ελαττώματά μας, αντικαθιστώντας την πίεση και την καταπίεση που προκαλούμε στους εαυτούς μας, να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια, να οδηγηθούμε στην αυτοεκτιμηση και τον αυτοσεβασμό.
Τι αξίζει πραγματικά; Για ποια πράγματα αξίζει να νοιαζόμαστε; Καλά τα λεφτά, αλλά ο πραγματικός πλούτος έγκειται στην εμπειρία και την εξέλιξη.

Good Night Stories for Rebel Girls, Elena Favilli  &  Francesca Cavallo

Σίγουρα αυτό είναι το ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑΣ. Το βιβλίο των Elena Favilli  &  Francesca Cavallo, Good Night Stories for Rebel Girls, έρχεται επιτέλους στη λογοτεχνία να μιλήσει για όλες εκείνες τις γυναίκες Επαναστάτριες, εκείνες που άλλαξαν την πορεία της ιστορίας. Πρόκειται για το βιβλίο εκείνο που θα εμπνεύσει μητέρες και κόρες να σφίξουν τις γροθιές και να κάνουν το βήμα για την αλλαγή, να ονειρευτούν και να τολμήσουν εκείνα που η πατριαρχική κοινωνία τους «απαγορεύει».

Πέρα από τις πριγκίπισσες που παντρεύονται τους πρίγκιπες, υπάρχουν κορίτσια που ονειρεύονται να γίνουν αστροναύτες, και γίνονται! Άλλες γυναίκες είναι καλλιτέχνες, άλλες επιστήμονες, υποστηρίζουν η μία την άλλη αντί να ανταγωνίζονται ποια θα φορέσει το γυάλινο γοβάκι, γίνονται κυβερνήτριες των μεγαλύτερων βασιλείων.

Έξι σπουδαίες illustrators αναλαμβάνουν να ντύσουν κάθε γονιά του όμορφου αυτού και δυναμικού βιβλίου με υπέροχα σκίτσα. 100 ΑΠΙΘΑΝΕΣ γυναίκες μας διηγούνται τις ιστορίες τους από την Ada Lovelace στη Malala, την πρωτοπόρο Amelia Earhart και τη Michelle Obama.

*Sunday Times and New York Times bestseller*
*Blackwell’s Book of the Year*
*Foyles Children’s Book of the Year*
*Shortlisted for Waterstones Book of the Year*

Από την Penguin Books Ltd Good το βιβλίο Night Stories for Rebel Girls μέσα σε 224 σελίδες θα δώσει σε κάθε νεαρό κορίτσι τη δύναμη να γίνει το διαφορετικό που της αξίζει. Βρες το εδώ σε έκπτωση και με δωρεάν μεταφορικά.


The Body Keeps the Score: Mind, Brain and Body in the Transformation of Trauma, Bessel A. van der Kolk

Με 30 χρόνια εμπειρίας, ο Bessel A. van der Kolk αναλύει τη μέγιστη σημασία των τραυματικών εμπειριών στη ζωή του ανθρώπου μέσα από θεωριτική ακαδημαϊκή ανάλυση και πραγματικές ιστορίες.

Κάθε τραυματική εμπειρία μπορεί αποτελεί μία καταστροφική και εξουθενωτική στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου που επηρεάζει όχι μόνο τον ίδιο, αλλά ολόκληρες οικογένειες, ακόμα και την επόμενη γενιά ή γενιές. Ως ειδικός στο τραυματικό άγχος, ο συγγραφέας αναλύψει μέσα από παραδείγματα θεραπείας και θεραπευτικών αγωγών πέρα από τις κλασικές μεθόδους χορήγης φαρμάκων και συνεδριών, ερευνώντας διαφορετικούς τρόπους θεραπείας μυαλού, νου και σώματος.

Το βιβλίο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο από κριτικούς και αναγνώστες όσο και από επιστήμονες στον χώρο του Τραύματος και της Αποθεραπείας.

Από τις Penguin Books Ltd το βιβλίο The Body Keeps the Score: Mind, Brain and Body in the Transformation of Trauma παρουσιάζει εξαιρετικά ένα καίριο ζήτημα που απασχολεί κάθε κοινωνία. Εδώ θα το βρεις σε έκπτωση και με δωρεάν μεταφορικά.


Με ένα πτυχίο Νομικής και αιώνια αφοσίωση στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Πράγας, Αθήνας & Λονδίνου. Μουσική, Χορός, Κινηματογράφος, Λογοτεχνία εισέβαλαν στη ζωή μου σε μικρή ηλικία και διαμόρφωσαν αυτό που είμαι σήμερα! Μεγάλες μου αγάπες είναι η σκυλίτσα μου, η θάλασσα και το ραδιόφωνο. Όταν γράφεις νιώθεις για λίγο αθάνατος... Γι'αυτό προσπαθώ να γράφω πολύ. Το λιμάνι των Τεχνών είναι το σπίτι μου. Καλώς Ήρθες στο ART.harbour!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FOLLOW ME
WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com