Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν, Drew Daywalt ~ 2017

Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν, Drew Daywalt ~ 2017

Ένα πνευματώδες παραμύθι, μια αστεία ιστορία...

75
Μοιραστείτε
Δημιουργική, χαρούμενη και πολύχρωμη χαρακτηρίζεται η παιδική ηλικία, όπως ακριβώς και το νέο παραμύθι του Drew Daywalt σε εικονογράφιση του Oliver Jeffers.

Ο μικρός Ντάνκαν λάτρευε τη ζωγραφική, όταν όμως μια μέρα άνοιξε την κασετίνα του, τα κραγιόνια του έλειπαν. Στη θέση τους ήταν ένα σωρό γράμματα απο τα ίδια τα κραγιόνια που έλεγαν: Τα παρατάμε!

Γεμάτα παράπονα τα κραγιόνια ξεκινούν τη δική τους επανάσταση.

Το «υπεραπασχολημένο» κόκκινο διαμαρτύρεται ότι δουλεύει διαρκώς και ζητά ξεκούραση. Το μόβ ζητά απο τον Ντάνκαν να ξεκινήσει να ζωγραφίζει και με άλλα χρώματα εκτός απο το ίδιο. Το μπέζ επιθυμεί να το προσδιορίσουν και να μην είναι ένα χρώμα μεταξύ δύο άλλων. Το γκρί απο τη μεριά του δε θέλει να ζωγραφίζει πια μεγάλα πράγματα, όπως οι ελέφαντες αλλά και μικρά, όπως τα ποντικάκια. Το μαύρο κουράστηκε να είναι διακρώς ένα περίγραμμα, ενώ το άσπρο νιώθει άδειο. Το κίτρινο και το πορτοκαλί είναι μαλωμένα και το πράσινο θέλει να συμφιλιωθούν. Και τέλος το ρόζ θέλει να πεί πως δεν είναι ένα κοριτσίστικο χρώμα και το ροδακινί, που έμεινε γυμνό, ζητάει να ντυθεί.

Αγοράστε το βιβλίο με έκπτωση εδώ!

Τι θα κάνει ο Ντάνκαν για τα είναι όλα τα χρώματα ευχαριστημένα και χαρούμενα;

Ένα διασκεδαστικό και χιουμοριστικό παραμύθι που κρύβει έξυπνα μηνύματα για τα παιδιά. Οι συμβολισμοί των χρωμάτων και η θέση τους μέσα στην καθημερινότητα. Αλλά και η διδαχή αυτών στα μικρότερα παιδιά. Κάθε χρώμα λαμβάνει τη δική του προσωπικότητα και με λανθάνοντα διδακτισμό μιλά για την ισότητα, τη φιλία, τη χρησιμότητα όλων στην κοινωνία, αλλά και την αγάπη.

Οι εικόνες πολύχρωμες, ευφάνταστες και ζωντανές ντύνουν με τον πιο όμορφο και χαρούμενο τρόπο την αφήγηση.

«Η μέρα που τα καργίονια τα παράτησαν» είναι ένα πνευματώδες παραμύθι, μια αστεία ιστορία, ιδανική για τα μικρά παιδιά που ανακαλύπτουν τον πολύχρωμο μας κόσμο!

Κερδίστε το βιβλίο του μήνα! 


H μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν

Drew Daywalt

Είδος: Παιδική Λογοτεχνία
Εκδόσεις: Ίκαρος, 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here