Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Η πρόβα, Βασιλική Κνήτου ~ 2017

Η πρόβα, Βασιλική Κνήτου ~ 2017

"Ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός, κλέβει τη ζωή πριν απ'το θάνατο."

261
Μοιραστείτε

Η Ανδομάχη είναι μια ανύπαντρη γυναίκα στα 40, δίχως παιδιά. Τραγουδίστρια ενός ερασιτεχνικού συγκροτήματος, ζεί μια ιδιόμορφη εργένικη ζωή. Μεγαλωμένη από τη γιαγιά της στο κλειστό περιβάλλον ενός χωριού, γεμάτο ασφάλεια και ανεμελία, κάποια στιγμή επιστρέφει πίσω στη σκληρή πόλη.

«Η πρόβα» είναι ένα μυθιστόρημα που σε ταξιδεύει στην ιδιαίτερη ζωή μιας γυναίκας.

Η συγγραφέας, Βασιλική Κνήτου, σκιαγραφεί το δυναμικό πορτρέτο της Ανδρομάχης, αλλά συγχρόνως και τις τρωτές πτυχές της˙ όπως αποκαλύπτει και η ίδια: «Με λένε Ανδρομάχη, αλλά δε μάχομαι. Υποκύπτω». Μια γυναίκα που δοκίμαζει τον έρωτα αρχικά ως ένα σεξουαλικό παιχνίδι. Στη συνέχεια, όμως ανακαλύπτει τις «επικίνδυνες» εκφάνσεις του. Μια πολυδιάστατη, δύσκολη και ελκυστική προσωπικότητα, γεμάτη ενδιαφέρον. Ένα πρόσωπο με περίπλοκα παιδικά βιώματα, με φόβους, δισταγμούς αλλά και δύναμη.

Ο έρωτας ως ταγός της ζωής, η φιλία που είναι αναγκαίο κομμάτι της, η οικογένεια και η μοναξιά είναι θέματα που συντελούν μια όμορφη αφήγηση. Επιπρόσθετα, το ρίσκο που λαμβάνει κανείς στη ζωή του, αλλά και ο χρόνος που κυλά ενίοτε αμήχανα.

Αγοράστε το βιβλίο με έκπτωση εδώ!

Η συγγραφέας ακομά κάνει αναφορά στις στερεοτυπικές αντιλήψεις που ενυπάρχουν στην εκάστοτε κοινωνία και στο πώς αυτές επηρεαζούν ή και συνθέτουν τις ανθρώπινες σχέσεις έννοιες όπως η ηλικία, η ομορφιά, η σεξουαλικότητα. Μια κοινωνία που έχει αρκετά ανεπίλυτα ζητήματα, κι όμως εξακολουθεί να «γεννά» κι άλλα, διαιωνίζοντας ταμπού και προκαταλήψεις.

Μια ιστόρια που κεντρίζει την προσοχή, καθώς πραγματεύεται αληθινά γεγονότα και αφήνει το δικό της κοινωνικό στίγμα. Μια αφήγηση που ακολουθεί όρθα και περίτεχνα την πλοκή. Η πρόβα είναι ένα μυθιστόρημα με μια μοναδική αύρα.

Η πρόβα, Βασιλική Κνήτου ~ 2017. Εκδόσεις Κέδρος.. Διαβάστε την κριτική του βιβλίου από την Ειρήνη  Δερμιρτζόγλου. Κερδίστε το βιβλίο του μήνα...η πρόβα κριτική

Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο.

«Μέσα μου σκέφτομαι πόσο υπερτιμημένη είναι η έννοια της εμπειρίας στον κόσμο που μεγαλώσαμε. Της εμπειρίας και της ομορφιάς. Στα περισσότερα θέματα, στα πιο βασικά, η εμπειρία δε σε βοηθάει να μάθεις. Γι’αυτό όλοι κάνουμε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Μέσω της εμπειρίας απλώς επιβεβαιώνουμε τον κανόνα της ζωής μας -όποιος κι αν είναι αυτός. Όσο για την ομορφιά… Δεν ξέρω.»

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος

Κερδίστε το βιβλίο του μήνα! 


Η πρόβα

Βασιλική Κνήτου

Είδος: Μυθιστόρημα
Εκδόσεις: Κέδρος, 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here