Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Μια ατέλειωτη φυγή, Αλκυόνη Παπαδάκη ~ 2017

Μια ατέλειωτη φυγή, Αλκυόνη Παπαδάκη ~ 2017

Η ζωή όμως δίνει ευκαιρίες.

340
Μοιραστείτε
«Ν’ανακαλύψεις το δικό σου ένδυμα ψυχής. Μη δανειστείς τις ζωές των άλλων. Όσο κι αν θέλουν να σε πείσουν κάποια πως είναι στα μέτρα σου και σου ταιριάζουν … Περιφρούρησε τη μοναδικότητά σου και μην αφήσεις κανέναν να παραχαράξει τα όνειρα σου…»

Η Αλκυόνη Παπαδάκη για ακόμη μια φορά με τη ρεαλιστική και «ατίθαση» γραφή της ξεδιπλώνει το νήμα μιας τρομερής ιστορίας.

Η Μάγδα, η ηρωίδα του μυθιστορήματος, μέσα απο το προσωπικό της ημερολόγιο εξιστορεί τους σταθμούς της ζωής της. Η αφήφηση γίνεται σε πρώτο πρόσωπο.

Εγκιβωτισμένες μικρές ιστορίες, γεμάτες ανθρώπους στους οποίους η ζώη δεν έδειξε το όμορφο πρόσωπό της. Άθρωποι που ζήτησαν μια σανίδα σωτηρίας, αποκάλυψαν τα μυστικά τους και έψαξαν να βρούν νόημα σε μια αδυσώπητη ζωή.

Η Μάγδα εστιάζει στις ζωές των άλλων, ακούει τις δικές τους ιστορίες, χωρίς, όμως, να δένεται μαζί τους. Ο φόβος της σωματικής και συναισθηματικής δέσμευσης δεν την άφησε ποτέ να ταιριάξει κάπου.

«Ανένταχτη! Ανένταχτη παντού και ξένη! Ξένη όσο ποτέ!» όπως τονίζει και η ίδια.

Αιωρούμενη μεταξύ των θέλω και των πρέπει, αναζητεί συνεχώς μια φυγή, μια ατέλειωτη φυγή, μακρία απο προσώπα, τόπους και κατάστασεις. Δε δέθηκε ποτέ πραγματικά. Δεν επέλεξε ένα συμβατικό τρόπο ζωής. Απεναντίας, διάλεξε τη μοναξία και σκηνοθέτησε μέχρι και τον θάνατο. Ήθελε ακόμα κι αυτός να είναι μια φυγή, «σωστή φυγή». Παραδέχτηκε, όμως, λίγο πριν το τέλος πως έζησε μια καλή ζωή· γεμάτη τρέλα, ταπείνωση, γνώση κι εμπειρίες.Η Αλκυόνη Παπαδάκη τοποθετεί τη σκέψη πάνω στον άνθρωπο και τη ζωή που επιλέγει συνεχώς να τον διαψεύδει.

Αγοράστε το βιβλίο με έκπτωση εδώ! 

Με αιχμήρο λόγο και μεγάλες δόσεις σαρκασμού αποδοκιμάζει τον ωφελιμισμό, θίγει τη ρηγματοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων, ακόμη και της οικογένειας, και μιλά για την έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του.

Οι άνθρωποι είναι σταθμοί. Ενίοτε αφήνουν το στίγμα τους και έχεις πάντα μια ανάμνηση απο αυτούς. Η ζωή είναι ένα ταξίδι, όπως αναφέρει:

«Πιστεύω απόλυτα, όμως, πως όλοι είμαστε ταξιδευτές στο ίδιο καράβι της ζωής. Απλώς, άλλοι βρέθηκαν στην πρώτη θέση κι άλλοι στο κατάστρωμα ή στ’ αμπάρι. Καθένας και η μοίρα του.»

Η ζωή όμως δίνει ευκαιρίες.Η συγγραφέας θέλει να μεταφέρει το πιο απλό μήνυμα· Πως είναι αναγκαίο να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου. Πως μια φυγή δε φέρνει απαραίτητα την ευτυχία και η μοναξία δεν πρέπει να είναι διαρκής. Οι στόχοι είναι απαραίτητοι για να ανασυνταχθείς, να σηκώθεις, να κατακτήσεις τη ζωή και να ζήσεις παραγματικά.

Ένα βιβλίο γεμάτος αλήθειες για τις σχέσεις των ανθρώπων, γεμάτο συναίσθημα και ελπίδα για μια όμορφη ζωή.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλέντη.

Μια ατέλειωτη φυγή, Αλκυόνη Παπαδάκη, 2017, εκδόσεις Καλέντης. Η ζωή όμως δίνει ευκαιρίες. Κριτική Ειρήνη Δεμιρτζόγλου, Κερδίστε βιβλία εδώ... Μια ατέλειωτη φυγή κριτική

Κερδίστε το βιβλίο του μήνα!


Μια ατέλειωτη φυγή 

Αλκυόνη Παπαδάκη

Είδος: Μυθιστόρημα
Εκδόσεις: Καλέντης, 2017
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here