Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Οι Καλοί, Hannah Kent ~ 2017

Οι Καλοί, Hannah Kent ~ 2017

Οι χαρακτήρες έχουν πραγματικές διαστάσεις και σε αφήνουν να βουτήξεις στην ψυχή τους.

164
Μία από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στη ζωή ενός αναγνώστη είναι όταν ξεκινά να διαβάσει το καινούργιο βιβλίο ενός αγαπημένου συγγραφέα. «Οι Καλοί» είναι το δεύτερο δείγμα γραφής της Hannah Kent, αφού μας έχει ήδη χαρίσει το «Έθιμα Ταφής», ένα βιβλίο που στοίχειωσε το μυαλό μας μετά το γύρισμα της τελευταίας σελίδας.
Με ανακούφιση – ήδη από τα πρώτα κεφάλαια – καταλαβαίνει κανείς, ότι ούτε «Οι Καλοί» στερούνται τη συναρπαστική, συγκλονιστική και αγωνιώδη αφήγηση. Το βιβλίο είναι εξίσου απολαυστικό και – θα τολμήσω να πω – ίσως και λίγο παραπάνω.

Οι Καλοί, Hannah Kent ~ 2017 Κριτική από την Ελένη Καραντζη. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος. Οι χαρακτήρες έχουν πραγματικές διαστάσεις και σε αφήνουν να βουτήξεις στην ψυχή τους.οι καλοί κριτική

Η Ιρλανδία (όπως και η Ισλανδία στο «Έθιμα Ταφής») είναι κρύα, σκοτεινή και βρόμικη, αλλά το βιβλίο είναι τόσο όμορφα γραμμένο, που πραγματικά επιθυμείς διακαώς να μεταφερθείς εκεί κάθε φορά που ξεκινάς να διαβάζεις.

«Οι Καλοί» της Hannah Kent είναι μια ιστορία για τους ανθρώπους που πιστεύουν σε νεράιδες και δεισιδαιμονίες,  αλλά και όλους εκείνους που προσπαθούν να εξαλείψουν αυτήν την πίστη και τις πρακτικές της.

Η ζοφερή ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ιρλανδία του 1826. Σε μια απομονωμένη αγροτική κοινότητα τρεις γυναίκες αγωνίζονται απεπισμένα, η καθεμία για τους δικούς της λόγους. Η γραφή της Kent, με το υποβλητικό ύφος, μάς οδηγεί σε σκοτεινά μονοπάτια, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για να πετύχει αυτό που θέλει.

Αγοράστε το βιβλίο εδώ!

Η συγγραφέας οικοδομεί τον κόσμο γύρω από τους αναγνώστες της με ένα παράξενο ταλέντο. Οι περιγραφές της σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι εκεί, αλλά δεν είναι τόσο λεπτομερείς ώστε να χάνεις το ενδιαφέρον.

Οι χαρακτήρες έχουν πραγματικές διαστάσεις και σε αφήνουν να βουτήξεις στην ψυχή τους.

Δε θα μπορούσα φυσικά να αφήσω ασχολίαστο το εκπληκτικό -για ακόμη μια φορά- εξώφυλλο του βιβλίου από τον Χρήστο Κούρτογλου, ο οποίος κάθε φορά καταφέρνει να απογειώνει τις επιλογές των εκδόσεων Ίκαρος. Οπότε, εδώ, δεν ισχύει το «Don’t judge a book by its cover», αλλά ακριβώς το αντίθετο!

Τέλος, (χωρίς να θέλω να υπεισέλθω σε spoilers) θα ακουστεί ασυνήθιστο, αλλά «Οι Καλοί» της Hannah Kent με έκαναν να προβληματιστώ για το πώς η σημερινή κοινωνία καταφέρνει (ή όχι) να δημιουργήσει χώρο για άτομα με αναπηρία σε σχέση με το παρελθόν.

Το βιβλίο «Οι Καλοί» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος. 

Y.Γ: Το μυθιστόρημα «Έθιμα Ταφής» θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με σκηνοθέτη τον Λούκα Γκουαντανίνο (Call me by your name) και στον ρόλο της Άγκνες την Τζένιφερ Λόρενς. Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία.

Κερδίστε το βιβλίο του μήνα!


Οι Καλοί

Hannah Kent

Είδος: Μυθιστόρημα
Εκδόσεις: Ίκαρος, 2017

1 Σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here