Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Η πύρινη οργή, Stephen King ~ 2017

Η πύρινη οργή, Stephen King ~ 2017

Η αγωνία για το τι θα συμβεί στην Τσάρλι και τον πατέρα της εξελίσσεται με υποδειγματικό τρόπο.

125
Μοιραστείτε
Η πύρινη οργή (Firestarter) είναι από τα πρώτα μυθιστορήματα του Stephen King και κυκλοφόρησε στην Αμερική το 1980. Κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος με εξαιρετική μετάφραση για άλλη μια φορά.

Ο Stephen King έκανε δυναμική είσοδο τη δεκαετία του ’80 με την Πύρινη οργή, καθώς στη συνέχεια ακολούθησαν κάποια από τα αριστουργήματα του, όπως τα: Ο Τελευταίος πιστολέρο, Κριστίν, Νεκρωταφείο ζώων, Το Αυτό και άλλα πολλά.

Το θέμα του βιβλίου περιστρέφεται γύρω από τα πειράματα που γίνονται σε διάφορους ανθρώπους με αντίκτυπο τα λίγα λεφτά. Κάποιοι από αυτούς θα εμφανίσουν παρενέργειες, ενώ άλλοι θα αποκτήσουν διάφορες υπερφυσικές ικανότητες, όπως τηλεκίνηση, μεταφορά σκέψης, νοητική κυριαρχία…
«Η ζωή είναι σκληρή αν φανείς λιπόψυχος»

Το βιβλίο ξεκινά με αργή δράση και μας συστήνει τον Άντι και την κόρη του, ΤσάρλιΟ Άντι είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης και υποδειγματικός φιλόλογος. Η Τσάρλι είναι ένα χαριτωμένο κορίτσι, με ένα τρομακτικό χάρισμα, το οποίο δε θέλει γιατί την τρομάζει και δεν μπορεί να το ελέγξει. Κάποιοι, όμως, το θεωρούν κάτι παραπάνω από χρήσιμο, ένα ζωντανό όπλο, οπότε κάνουν τα πάντα για να τη βρουν και να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο πάνω της ή να την σκοτώσουν.

Η αγωνία για το τι θα συμβεί στην Τσάρλι και τον πατέρα της εξελίσσεται με υποδειγματικό τρόπο.

Σε ένα μυθιστόρημα γεμάτο ένταση, δράση και ψυχική οδύνη, θα γνωρίσουμε διάφορους χαρακτήρες. Καλούς και κακούς ήρωες της καθημερινότητας, από τους οποίους ο καθένας θα παίξει τον δικό του σημαντικό ή ασήμαντο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας.

To 2018 oι εκδόσεις Κλειδάριθμος  θα κυκλοφορήσουν και άλλα βιβλία του Stephen King, Το τέλος της βάρδιας, Salem’s Lot, Το σκοτεινό μισό.

Το να σπέρνει τον θάνατο ήταν ανέκαθεν η δουλειά του και η μόνη τέχνη στην οποία διέπρεπε. Όσο μεγάλωνε, το ενδιαφέρον του για τον θάνατο γινόταν όλο και πιο έντονο, με τον ίδιο τρόπο που ένας καλλιτέχνης ενδιαφέρεται ολο και πιο πολύ για τα χαρακτηριστικά και τα επίπεδα του φωτός και ένας συγγραφέας «ψηλαφίζει» έναν χαρακτήρα και τις αποχρώσεις του σαν τυφλός που διαβάζει τον κώδικα Μπράιγ.

Κερδίστε το βιβλίο του μήνα!


Πύρινη Οργή

Stephen King

Είδος: Μυθιστόρημα
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here