Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Σεβαστιανός ο Φοβερός!, Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου ~ 2017

Σεβαστιανός ο Φοβερός!, Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου ~ 2017

Ένα βιβλίο για τον σχολικό εκφοβισμό.

36
Μοιραστείτε

 

Το παραμύθι που κυκλοφορεί υπό την Αιγίδα της UNESCO και μας μιλά για το ευαίσθητο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, το προλογίζει με θέρμη στο οπισθόφυλλο του ο Πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς & Νήσων, κος Ιωάννης Μαρωνίτης. Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού είναι ένα φλέγον ζήτημα που η συγγραφέας προσεγγίζει με ευαισθησία και προτείνει την αποδοχή των ατίθασων παιδιών με ζεστασιά, διάλογο & αγάπη. Με πρώιμη παρέμβαση μπορούμε σταθερά και υπεύθυνα να εξαλείψουμε τις ακραίες συμπεριφορές των παιδιών μας ώστε στο μέλλον να πάψουν να υπάρχουν θύτες στα σχολεία μας .

Στο βιβλίο σχολιάζει το θέμα συμμετέχοντας φιλικά & η Διδάκτωρ Ψυχολογίας & Ψυχοπαθολογίας του Παιδιού -Πανεπιστημίου Paris V, κα Γιάννακα Νατάσσα, η οποία προτείνει λύσεις για την εξάλειψη του δυσάρεστου αυτού σχολικού φαινομένου. Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου για άλλη μια φορά ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή του μουσικού παραμυθιού. Το βιβλίο ανήκει στη νέα σειρά της συγγραφέως «Οι περιπέτειες του μικρού Σεβαστιανού».

Το όνομά του Σεβαστιανός και η ιδιότητά του φοβερός. Γιατί όμως φοβερός;

Η λέξη από μόνη της κρύβει μέσα την έννοια του φόβου. Πώς μπορεί, όμως, ένα μικρό παιδάκι, όπως είναι ο Σεβαστιανός, να σκορπάει τον φόβο; Χαίρεται να βλέπει τα άλλα παιδιά δυστυχισμένα και κάθε σκανδαλιά του είναι μια καταστροφή.

Αγοράστε το βιβλίο με έκπτωση εδώ!

Τι θα γίνει όμως όταν η αρρώστια του χτυπήσει την πόρτα και μια νεραϊδούλα εμφανιστεί με μια ευχή ξεχωριστή;

Δυστυχώς στις μέρες μας θελημένα ή μη κάνουμε πράγματα που μπορεί να τρομάξουν τους άλλους, να νιώσουν άσχημα και να γίνουν δυστυχισμένοι. Τα πρότυπα των μικρών παιδιών είμαστε εμείς οι μεγάλοι και πρέπει να προσέχουμε την συμπεριφορά μας.

Αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά με το συγκεκριμένο βιβλίο; Πολύ απλά μέσα από την όμορφη ιστορία του, τον έμμετρο λόγο και την εξαιρετική εικονογράφηση, το βιβλίο περνά στους μικρούς αναγνώστες σημαντικά μηνύματα για τον σχολικό εκφοβισμό.

Είναι το πέμπτο έργο μιας αξιόλογης παιδαγωγού – συγγραφέα, της κυρίας Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου. Όπως σε κάθε έργο της έτσι και σε αυτό μέσα από λίγες σελίδες διασκεδάζει και περνάει πολύτιμα μηνύματα στους μικρούς αναγνώστες.

Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο

Της Μαρίας τα μαλλάκια,

έχουνε ξεμαλλιαστεί.

Του Γιωργή τα κουλουράκια,

στο χώμα τώρα έχουνε βρεθεί.

Της Ανέζας η ζακέτα,

σκίστηκε ως τον γιακά

κι ο Σεβαστιανός γελάει

Χα, Χα, Χα, … Χα, Χα, Χα.


Σεβαστιανός ο Φοβερός!

Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου

Είδος: Παιδική λογοτεχνία
Εκδόσεις: Διάπλους 2017
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here