Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Στόμαστομαστό, Ροζίτα Σπινάσα ~ 2017

Στόμαστομαστό, Ροζίτα Σπινάσα ~ 2017

Εικόνες παραστατικες και εναργείς που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

190
Μοιραστείτε

Τα ράφια που γεμίζουν με κρύους δίσκους, τα καμαράκια όπου πας για να κλάψεις με την ησυχία σου, η παρένθετη μητρότητα και ο πόνος της απώλειας, η εισβολή περιστεριών σε μια πολυκατοικία του κέντρου, οι κρυφές βλέψεις των ενοίκων του πρώτου ορόφου, οι ανόσιες πράξεις των κατοίκων ενός χωριού, τα μυστικά που κρύβονται στα υπόγεια, η οδυνηρή κατάδυση στο οικογενειακό ασυνείδητο, η αμαρτία που φέρνει τη λύτρωση και τα γράμματα που συνεχίζουν να έρχονται…

Το «Στόμαστομαστό» αποτελείται απο δέκα διηγήματα. Δέκα διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που αναζητούν τη δική τους αλήθεια, επιδιώκουν τα «θέλω» τους, επιζητούν την κάθαρση της ψυχής ή ακόμη και το διαφορετικό σ’ έναν κόσμο αμιδρά όμοιο.

Ιστορίες ανθρώπων με διαφορετικά, αλλά και κοινά χαρακτηριστικά. Άνθρωποι απλοί, της διπλανής πόρτας, πονηροί, καιροσκόποι, πονεμένοι, ευτυχείς ή δυστυχείς άνθρωποι, όπως όλοι μας.

Συμβάντα που διαδραματίζονται στη καθημερινότητα. Θέματα προσιτά και συνήθη, όπως η οικόγενεια που σύχνα μετατρέπεται σ’ έναν δυσλειτουργικό δεσμό, η παρένθετη μητρότητα, η ιδιοτέλεια που μπορεί να οδηγήσει σε παραβατικότητα. Ακόμη η απώλεια, το μικροαστικό περιβάλλον και κάθετι που συντελεί την πραγματικότητα.

Σκέψεις ενδόμυχες που δεν αποκαλύπτονται, σχέσεις νοσηρές που είναι δύσκολο να διακοπούν, ανάγκες ανθρώπων που δεν ικανοποιούνται και αλήθειες που κρίνεται σκόπιμο να ειπωθούν. Όλα αυτά υφαίνουν ένα βιβλίο γεμάτο ρεαλισμό.

Αγοράστε το βιβλίο με έκπτωση εδώ!

Οι περιγραφές είναι άκρως αληθινές, ενίοτε «σκληρές» και με ισχυρές δόσεις ρεαλισμού που βρίσκονται στο μεταίχμιο του νατουραλισμού.

Το ύφος λίτο και οικείο, ενίοτε ειρωνικό και εξομολογητικό. Η γλώσσα απλή και καθημερινή εμποτισμένη με την ανθρώπινη ειλικρίνεια. Εικόνες παραστατικες και εναργείς που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Η συγγραφέας, Ροζίτα Σπινάσα, τολμά και θίγει ζητήματα και συναισθήματα που συχνά μένουν στο περιθώριο. Καίρια γεγονότα που οι άνθρωποι δεν εχούν τη δύναμη να αποκαλύψουν. Πλάθει ιστορίες «σκοτεινές», αληθοφανείς και «αληθινές» που δεν απεκδύονται όμως την ανθρωπιστική και συγκινησιακή πλευρά τους. Παρουσιάζει έναν κόσμο αδυσώπητο και αμείλικτο που ίσως κάπου στο βάθος κρύβει και κάτι θετικό.

Το «Στόμαστομαστό» είναι ένα βιβλίο ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό και γεμάτο απο την «αλήθεια» που κρύβει ο κόσμος.
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος. 

Κερδίστε το βιβλίο του μήνα! 


Στόμαστομαστό

Ροζίτα Σπινάσα

Είδος: Μυθιστόρημα
Εκδόσεις: Κέδρος, 2017

1 Σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here