Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Tang Taizong: Η τέχνη του να ακούς, Chinghua Tazg & Horgan Rick...

Tang Taizong: Η τέχνη του να ακούς, Chinghua Tazg & Horgan Rick ~ 2017

Ένας οδηγός για τη μακροχρόνια επιτυχία...

94
Μοιραστείτε

Ο κίνδυνος εμφανίζεται όταν πιστεύεις ότι είσαι ασφαλής· η πτώση ξεκινά όταν πιστεύεις ότι η ευημερία σου θα είναι μακρόχρονη ·και το χάος ξεκινά όταν νομίζεις ότι έχεις τον έλεγχο. Άρα ένας πατριώτης πάντα υπενθυμίζει στον εαυτό του να μην εφησυχάζει, ώστε να διατηρήσει την καλοτυχία του.
-Το Βιβλίο των Αλλαγών*

«Η Τέχνη του να Ακούς» είναι ένα βιβλίο που στηρίζεται σε κείμενα των κλασικών κινεζικών έργων. Είναι ένα εγχειρίδιο για την αυτογνωσία, την αξιολόγηση των ανθρώπων, την άσκηση εξουσίας, των αρετών,του ήθους και της οργανωτικότητας. Είναι ένας οδηγός για την μακροχρόνια επιτυχία, την υστεροφημία και την εφαρμογή της τέχνης του πολέμου.

Η δυναστεία των Tang υπήρξε μια απο τις μακροβιότερες δυναστείες της κινεζικής ιστορίας (618-907). Ο Tainzong ήταν ένας απο τους σπουδαιότερους ηγεμόνες της ιστορίας· άνθρωπος προικισμένος, ανήλθε νωρίς στην εξουσία, εξαίρετος στρατηγός αλλά και ποιητής και συνθέτης.

Το βιβλίο «Η Τέχνη του να Ακούς» διηγείται τη ζωή και το έργο του Taizong, του σπουδαιότερου αυτοκράτορα της Κίνας.

Αποκαλύπτει μυστικά, στρατηγικές και επιτεύγματα ενός ηγέτη. Ενώ, παραδίδει συμβουλές σε κάθε ηγέτη και άνθρωπο και τον μυεί στην Τέχνη του να Ακούς. Είναι χωρισμένο σε δώδεκα θεματικές ενότητες, η καθεμία εκ των οποίων αναφέρεται σε ένα διαφορετικό θέμα και όλα μαζί συντελούν στο προφίλ ενός ιδανικού ηγέτη.

Αγοράστε το βιβλίο με έκπτωση εδώ!

Τονίζεται η αναγκαιότητα της ορθής συμπεριφοράς και  της ταπεινοφροσύνης ενός ηγέτη. Ένας άξιος ηγέτης οφείλει να δίνει το σωστό παράδειγμα, να είναι σεμνός και να έχει αυτογνωσία. Να κυριεύεται απο το ήθος του και να μη γίνεται αμοραλιστής, καθώς είναι πρότυπο ενός λαού. Να διοικεί ορθά, να γνωρίζει την τέχνη του πολέμου, να έχει αρετές, αλλά και να αφήσει ένδοξο το όνομα του.

Ένα απλό και κατανοητό βιβλίο, γεμάτο χρήσιμες συμβουλές. Άκρως επίκαιρο με μια πολεπίπεδη ματιά για τη ζωή.

*Το Βιβλίο των Αλλαγών είναι ένα απο τα πέντα κλασικά έργα που αποτελούν μέρος του κανόνα του κομφουκισμού.

Κερδίστε το βιβλίο του μήνα! 


Tang Taizong: Η τέχνη του να ακούς

Chinghua Tazg & Horgan Rick

Είδος: Συλλογή Διηγημάτων
Εκδόσεις: Διόπτρα, 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here