Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Το Αυτό (It), Stephen King ~ 2017

Το Αυτό (It), Stephen King ~ 2017

Ο φόβος για τον καθένα μας μεταφράζεται διαφορετικά...

476
Μοιραστείτε
«Το Αυτό» του Stephen King κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1986 στο εξωτερικό και τριανταένα χρόνια μετά βρίσκει τη νέα του εκδοτική στέγη στην Ελλάδα στις εκδόσεις Κλειδάριθμος, όπου εκδίδεται  σε δύο τόμους, στο σύνολο τους είναι 1750 σελίδες.

Η μετάφραση του είναι αρκετά ποιοτική και η γραμματοσειρά του ξεκούραστη σε σχέση με παλαιότερη έκδοσή του.

Ο King μέσα και από αυτό το βιβλίο του μας δείχνει ότι δεν είναι απλά ο κορυφαίος συγγραφέας βιβλίων τρόμου, αλλά είναι επίσης και ένας πολύ καλός παρατηρητής της ζωής, που ξέρει να γράφει την αλήθεια μέσα στον μύθο με μοναδικό τρόπο!

Πριν ξεκινήσω να διαβάζω το συγκεκριμένο βιβλίο, το είχα τελείως διαφορετικά στο μυαλό μου και αναρωτιόμουν, γιατί άραγε έχει τόσο ενδιαφέρον ένα πολυσέλιδο βιβλίο που γράφει απλώς για έναν κλόουν που σκοτώνει;  Και ίσως και κάποιοι από εσάς να είχατε ή να έχετε την ίδια (λανθασμένη) απορία. Ευτυχώς, όμως, η ανάγνωσή του δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σκεφτόμουν!

Ο συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του «Το Αυτό» εξιστορεί με θαυμάσιο τρόπο τον φόβο — ο φόβος για τον καθένα μας μεταφράζεται διαφορετικά…

Αγοράστε το βιβλίο με έκπτωση εδώ!

Τα γεγονότα διαδραματίζονταο κατά την περίοδο 1950-1980 σε μία μικρή πόλη, το Ντέρι, που τρομοκρατείται από το Αυτό, την έννοια του οποίου ο αναγνώστης ανακαλύπτει διαβάζοντας…

Εκτός, όμως, από το Αυτό, που σε πολλούς φέρνει εφιάλτες, το βιβλίο μάς αναφέρει σημαντικά κοινωνικά προβλήματα που δυστυχώς υπάρχουν μέχρι και σήμερα, όπως είναι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η υπερπροστατευτικότητα των γονιών και η ενδοσχολική βία. Εμβαθύνει σε αυτά δείχνοντας τον αντίκτυπο που έχουν στη παιδική ψυχολογία.

Όλα αυτά ο King καταφέρνει να τα προσαρμόσει αριστουργηματικά στην ιστορία του. Κάποια από αυτά τα προβλήματα δίνουν την αφορμή σε μερικά ξεχωριστά παιδιά να ενωθούν και να φτιάξουν μια λέσχη, που με το χιούμορ τους την ονομάζουν η λέσχη των λούζερ, που μόνο λούζερ (χαμένοι, ηττημένοι) δεν είναι.

Τα συναισθήματα αυτά βρίσκουν την πηγή τους σε διάφορους λόγους, ενώ το μόνο που χρειάζονται τα παιδιά αυτά είναι κάποιον να πιστέψει σε αυτά για να πάρουν και να δώσουν δύναμη. Πρόκεται για παιδιά ξεχωριστά με μοναδικές προσωπικότητες και ικανότητες. Μέσω της λέσχης δημιουργούν μία παρέα με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, όπου ο ένας σέβεται τη διαφορετικότητα του άλλου.

Μέσα από την  «Λέσχη των λούζερ» ο King μάς δείχνει πώς θα έπρεπε να είναι οι σχέσεις των ανθρώπων, ενώ στο σύνολό του το συγκεκριμένο βιβλίο περνάει αμέτρητα ακόμα μηνύματα, που περιμένουν τους αναγνώστες να τα ανακαλύψουν!

Περιμένουμε τις απόψεις σας για το βιβλίο στα σχόλια!

Κερδίστε το βιβλίο του μήνα! 


Το Αυτό 

Stephen King

Είδος: Μυθιστόρημα
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here