Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Το κουτί του Σιλάν, Άλκηστη Χαλικιά ~ 2017

Το κουτί του Σιλάν, Άλκηστη Χαλικιά ~ 2017

Ένα βιβλίο για παιδιά ίσως πιο επίκαιρο από ποτέ!

149
Μοιραστείτε

Η βραβευμένη συγγραφέας Άλκηστη Χαλικιά ενώνει το ταλέντο της με τη διακεκριμένη εικονογράφο Ντανιέλα Σταματιάδη και δημιουργούν ένα βιβλίο θησαυρό που κερδίζει επάξια μία θέση τόσο σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη όσο και σε κάθε παιδική ψυχή.

Το λογοτεχνικό τους τέκνο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος και βρίσκεται εδώ, όχι μόνο για να διηγηθεί την τρυφερή ιστορία του μικρού προσφυγόπουλου Σιλάν, αλλά κυρίως για να φέρει σε επαφή τους μικρούς αναγνώστες με ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της εποχής μας, αυτό του προσφυγικού.

Το κουτί του Σιλάν, Άλκηστη Χαλικιά - Ντανιέλα Σταματιάδη ~ 2017. Ένα βιβλίο θησαυρός που κερδίζει επάξια μία θέση σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη. Β. Φωτιάδη το κουτί του σιλάν κριτική

Ο Σιλάν είναι ένα παιδί που αναγκάστηκε να ταξιδέψει πολύ μακριά από το σπίτι του προκειμένου να γλιτώσει από τον πόλεμο.

Είναι μόνο λίγο καιρό στη νέα του πατρίδα, πηγαίνει σχολείο και γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Συνοδοιπόρος σε αυτήν του την καθημερινότητα είναι ένα κουτί. Όχι όμως οποιοδήποτε κουτί, αλλά το δικό του, μοναδικό και αγνώστου περιεχομένου κουτί.

Μολονότι γνωρίζουμε πως δεν περιέχει δώρα, παιχνίδια ή φαγητό ο Σιλάν είναι σκεπτικός στο να αποκαλύψει τι υπάρχει στο εσωτερικό του, γιατί ενδέχεται ο κόσμος να μην το καταλάβει.

Αν όμως δεν περιέχει όλα τα παραπάνω, τότε τι περιέχει;

Το κείμενο της Άλκηστης Χαλικιά διαχέεται από αισιοδοξία, δεν στερείται, όμως, ρεαλισμού μιας και τα παιδία θα ακολουθήσουν τον μικρό Σιλάν στις σχολικές του συναναστροφές, στα παιχνίδια, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Αγοράστε το βιβλίο με έκπτωση εδώ!

 

Θα ακούσουν για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και τα συσσίτια, ενώ παράλληλα θα διαπιστώσουν πως το διαφορετικό συμπορεύεται με την ισότητα και τον σεβασμό.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη ζωντανή εικονογράφηση της Ντανίελα Σταματιάδη ξεδιπλώνουν την ιστορία του Σιλάν και του κουτιού του με τέτοιο τρόπο, ώστε το βιβλίο αυτό να αποτελέσει μια καλή αφετηρία για μία πρώτη συζήτηση με τα παιδιά αναφορικά με το προσφυγικό.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Άλκηστη Χαλικιά:

«Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στη Μουσειολογία στο Essex της Μ. Βρετανίας. Διευρύνοντας στη συνέχεια τα πεδία εκπαίδευσής της με γνώσεις στην Αισθητική Αγωγή και το Θεατρικό Παιχνίδι, την Προφορική Αφήγηση και την Ιστορία της Τέχνης, ανέπτυξε ένα προσωπικό τρόπο διδασκαλίας με επίκεντρο τη βιωματική μάθηση.

Από το 1996, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για παιδιά σε μουσεία, μνημεία, βιβλιοθήκες, χώρους τέχνης και πολιτισμού. Το 2011 ίδρυσε την ομάδα «Άκου-κοίτα» με στόχο την εκπόνηση προγραμμάτων ανάπτυξης της δημιουργικότητας μέσα από τις τέχνες για σχολικές ομάδες.»

Το κουτί το Σιλάν, σημείωμα, εκδόσεις Ίκαρος. Ξεφυλλίστε το βιβλίο εδώ…

 


Το κουτί του Σιλάν

Άλκηστη Χαλικιά

Είδος: Παιδική Λογοτεχνία
Εκδόσεις: Ίκαρος, 2017
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here