Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Τρία υπέροχα αγόρια και ένα κορίτσι, Ζωή Βαλάση ~ 2017

Τρία υπέροχα αγόρια και ένα κορίτσι, Ζωή Βαλάση ~ 2017

Παρουσιάζεται με άκρως συγκινητική ματιά, αυτή ενός μικρού παιδιού, ο πόνος του ξενιτεμένου.

19
Μοιραστείτε

Μια ελληνική οικογένεια ταξιδεύει οδικώς από την Αθήνα στην Ανατολική Γερμανία τη δεκαετία του ’80. Το road trip δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για τα τρία παιδιά της οικογένειας: θα προτιμούσαν να βρίσκονται στο χωριό και να κάνουν βουτιές στη θάλασσα με τις καλοκαιρινές τους παρέες.

Όμως, όταν επιτέλους φτάνουν, το σκηνικό αλλάζει. Νέες φιλίες, νέες εικόνες, νέα δεδομένα. Το ταξίδι έχει να τους δώσει τόσα πολλά.

Ανάμεσα σε κοντινές εξορμήσεις, επισκέψεις σε φιλικά σπίτια, βόλτες στο πράσινο, εκδρομές στη Λειψία, το Βερολίνο και αλλού, παρουσιάζεται με άκρως συγκινητική ματιά, αυτή ενός μικρού παιδιού, ο πόνος του ξενιτεμένου. Η έννοια της πατρίδας, έτσι όπως δεν τη διδάχτηκαν στο σχολείο, μέσα από διηγήσεις και παραδοχές ανθρώπων, που νιώθουν αβάσταχτη αγάπη για τη χώρα τους, επειδή έχουν αναγκαστεί να ζήσουν μακριά της.

Πολύτιμος θησαυρός

To «Τρία υπέροχα αγόρια και ένα κορίτσι» της Ζωής Βαλάση είναι ένα υπέροχο βιβλίο με ευχάριστες περιπέτειες, παραμυθένιες συναντήσεις, παιδικές απορίες, αμφιβολίες, κουβέντες της καρδιάς. Είναι, επίσης, ιδανικό read aloud, για μια βραδινή βουτιά στην παιδική λογοτεχνία.

Η αγαπημένη συγγραφέας Ζωή Βαλάση έγραψε ένα σχεδόν αυτοβιογραφικό βιβλίο, αφού έκανε στην πραγματικότητα αυτό το ταξίδι, όταν ήταν παιδί. Μάλιστα, παρά τα χρόνια που πέρασαν από τότε, θυμάται πολλές λεπτομέρειες. Σε αυτό έχουν συμβάλλει οι πολλές φωτογραφίες που είχαν βγάλει τότε, αλλά και η εισβολή της στο ημερολόγιο που κρατούσε ο αδερφός της.

Τα κεφάλαια του βιβλίου διανθίζονται με αυτήν την πολύτιμη πηγή έμπνευσης: ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το προσωπικό της αρχείο.

Ας γράφουμε κι εμείς, λοιπόν, ας κρατάμε σημειώσεις για όλα αυτά τα ασήμαντα-σημαντικά, ας βγάζουμε φωτογραφίες, τα παιδιά μας, τον δρόμο που διασχίζουμε κάθε μέρα για να πάμε στη δουλειά, τα ταξίδια μας, τις παραλίες, τα βουνά, τα σπίτια. Κι ας είναι του κινητού, κι ας φαίνονται πρόχειρες. Η αξία τους θα είναι τεράστια όταν και αν η μνήμη, στο μέλλον, μας προδώσει. Μπορεί και τα δικά μας παιδιά να γράψουν ένα τέτοιο, πολύτιμο για την καρδιά, βιβλίο.

Κερδίστε το βιβλίο του μήνα!


Τρία υπέροχα αγόρια και ένα κορίτσι

Ζωή Βαλάση

Είδος: Παιδική λογοτεχνία
Εκδόσεις: Κέδρος, 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here