Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Τέλος Βάρδιας, Stephen King ~ 2018

Τέλος Βάρδιας, Stephen King ~ 2018

Για τον Χότζες ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση, μετά την επίσκεψή του στον γιατρό...

147
Μοιραστείτε
Ο Stephen King με την τριλογία του Κύριου Μερσέντες απέδειξε ό,τι και στην αστυνομική του εκδοχή είναι απολαυστικός.
Μετά τα καθορόαιμα αστυνομικά γεμάτα αγωνία μυθιστορήματά του στον επίκαιρο και ρεαλιστικό κόσμο της κρίσης, έρχεται πλέον το τελευταίο μέρος της τριλογίας το Τέλος Βάρδιας, το οποίο θα ξεφύγει από τον ρεαλισμό που είχαν τα δύο πρώτα βιβλία: Ο Κύριος Μερσέντες & Ό,τι βρεις, δικό σου.

Ο γήινα παρανοικός και ψυχοπαθής δολοφόνος, αλλά και εύθραυστος Μπρέιντι Γουίλσον Χάρτσφιλντ – ή αλλιώς Κύριος Μερσέντες – επιστρέφει και μαζί του επιστρέφουν και οι αυτοκτονίες που ανέκαθεν τον γοήτευαν.

Ο Μπρέιντι είχε παραθέσει μια φράση του Αλμπέρ Καμί, ο οποίος είχε πει: «Δεν υπάρχει παρά μόνο ένα αληθινά σοβαρό φιλοσοφικό πρόβλημα, το πρόβλημα της αυτοκτονίας».

Ο συμπαθέστατος ήρωας του βιβλίου είναι ένας πρώην ντετέκτιβ της αστυνομίας στο τμήμα ανθρωποκτονιών, ο  Μπιλ Χότζες, που μαζί με την Χόλι Γκίμπνι και τον Τζερόμ Ρόμπινσον είχαν σταματήσει τον Μπρέιντι, όταν αποπειράθηκε να ανατιναχθεί σε μια συναυλία στο αμφιθέατρο Μίνγκο με την πρόθεση να σκοτώσει χιλιάδες νέους, που είχαν πάει εκεί για να διασκεδάσουν. Η Χόλι την τελευταία στιγμή συνέθλιψε το κρανίο του, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε άγρυπνο κώμα.

Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό να τον σταματήσει, καθώς νέοι νευρώνες άρχισαν να δημιουργούνται στον εγκέφαλό του και έξι χρόνια μετά η ιδέα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και να ωθήσει τους εφήβους που είχαν βρεθεί στη συναυλία των ‘Round Here σε αυτοκτονία, του φαινόταν θαυμάσια.

«Είσαι ένα τέρας της φύσης…Μία ανωμαλία.»

Οι διάφορες αλλόκοτες φήμες, που θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στην Κλινική Εγκεφαλικών Βλαβών κάνουν τον Χότζες να υποψιάζεται οχι μόνο τον Μπρέιντι, αλλά και άλλα άτομα που κυκλοφορούν στη κλινική. Πλέον, όμως, για τον Χότζες ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση, μετά την επίσκεψή του στον γιατρό.

Ένα αστυνομικό θρίλερ γεμάτο ένταση, αγωνία, παράνοια, συγκίνηση και τη βία του θανάτου, που κλείνει θαυμάσια την τριλογία του Μπιλ Χότζες.

Τους επόμενους μήνες από τις εκδόσεις Kλειδάριθμος θα κυκλοφορήσουν επίσης τα παρακάτω βιβλία του Stephen King:

Skeleton Crew (Μάρτιος 2018) 

Σάλεμς Λοτ (Μάιος 2018)

Το σκοτεινό μισό (Ιούνιος 2018)

Κερδίστε το βιβλίο του μήνα!


Τέλος Βάρδιας

Stephen King

Είδος: Αστυνομικό
Εκδόσεις: Kλειδάριθμος, 2018

1 Σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here