Ιανουάριος 2018

Τι είναι η αγάπη;
Δεν είναι συμπόνια μήτε καλοσύνη…
Στη συμπόνια είναι δύο, αυτός που πονάει κι αυτός που συμπονάει. Στην καλοσύνη είναι δύο, αυτός που δίνει κι αυτός που δέχεται.
Μα στην αγάπη είναι ένας… 
Σμίγουν οι δύο και γίνοναι ένα. Δεν ξεχωρίζουν…
Το εγώ κι εσύ αφανίζονται. 
Αγαπώ θα πει χάνομαι…

Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957, Έλληνας Συγγραφέας

©Χάρης Κανελλόπουλος

Σκεφτόμουν τις λέξεις που κάθε ευχή θα έπρεπε να περιέχει, μονολεκτικά ή περιφραστικά. Και κατέληξα σε τρεις…

Η πρώτη είναι η λέξη Αγάπη. Γιατί η Αγάπη είναι δύναμη, και είναι στήριγμα και αποτελεί το πιο γερό θεμέλιο για κάθε νέο ξεκίνημα και την πιο ισχυρή περγαμηνή για κάθε σχέση. Με την Αγάπη χτίζεις, με την Αγάπη διατηρείς και με Αυτήν νικάς τον χρόνο αγγίζοντας την αιωνιότητα.

Ως δεύτερη, σκέφτηκα τη λέξη Πίστη. Το ουσιαστικό του ρήματος πιστεύω. Υπάρχει άλλο ρήμα πιο ενεργητικό από αυτό; Πιστεύω σε μένα, πιστεύω στους άλλους, πιστεύω και κάνω τα όνειρά μου σχεδία και με πανί ένα όραμα φτάνω μακριά!

Και τέλος – και ποια άλλη θα μπορούσε ιδανικότερα να συνδυαστεί με τη λέξη τέλος από – τη λέξη Ελπίδα. Αν η Αγάπη δυναμώνει η Ελπίδα είναι αυτή που κρατά τη φλόγα ζωντανή, αυτή τη σπίθα που όσο κρατά, κρατάμε κι εμείς! Με Ελπίδα η προσπάθεια φέρει καρπούς, με Αυτήν η μια προσπάθεια φέρνει την επόμενη και το τέλος (ο σκοπός) έρχεται κοντύτερα!

Λοιπόν, ας ευχηθούμε για το έτος που ξεκινά μ’αυτόν τον Ιανουάριο να έχουμε τις τρεις αυτές λεξούλες σε αυθονία. Και με οδηγό την Τέχνη να δίνουμε χώρο σε νέα ξεκινήματα, να στηρίζουμε νέους καλλιτέχνες, να προχωράμε παρέα και να κοιτάζουμε πάντα μπροστά, αναζητώντας ένα ακόμη νέο λιμάνι!

Καλό Μήνα σε όλους με Αγάπη, Πίστη και Ελπίδα απ’το ART.harbour, το Λιμάνι των Τεχνών!

Ε.Σ


*Η φωτογραφία του editorial ανήκει στον Χάρη ΚανελλόπουλοΣτείλτε μας τη δική σας φωτογραφία για το editorial του επόμενου μήνα στο info@artharbour.gr ή στον λογαριασμό μας στο Instagram.

Με ένα πτυχίο Νομικής και αιώνια αφοσίωση στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Πράγας, Αθήνας & Λονδίνου. Μουσική, Χορός, Κινηματογράφος, Λογοτεχνία εισέβαλαν στη ζωή μου σε μικρή ηλικία και διαμόρφωσαν αυτό που είμαι σήμερα! Μεγάλες μου αγάπες είναι η σκυλίτσα μου, η θάλασσα και το ραδιόφωνο. Όταν γράφεις νιώθεις για λίγο αθάνατος... Γι'αυτό προσπαθώ να γράφω πολύ. Το λιμάνι των Τεχνών είναι το σπίτι μου. Καλώς Ήρθες στο ART.harbour!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FOLLOW ME
WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com