Ιανουάριος 2019

Ἡ Ἰθάκη σ᾿ ἔδωσε τ᾿ ὡραῖο ταξίδι.
Χωρίς αὐτήν δέν θἄβγαινες στόν δρόμο.
Ἄλλα δέν ἔχει νά σέ δώσει πιά.

Κι ἂν πτωχική τήν βρῇς, ἡ Ἰθάκη δέν σέ γέλασε.
Ἔτσι σοφός πού ἔγινες, μέ τόση πείρα,
ἤδη θά τό κατάλαβες ᾑ Ἰθάκες τί σημαίνουν.

Ἰθάκη

Κωνσταντῖνος Καβάφης, 1863-1933, Έλληνας Ποιητής

Στο Μεταξουργείο © Ελίζα Σουφλή

Στο Μεταξουργείο © Ελίζα Σουφλή

Κάθε 1η του μηνός λέμε πώς είναι μια νέα αρχή ή καλύτερα η ευκαιρία για μια νέα αρχή. Ακόμη περισσότερο για αυτήν την 1η του μηνός, του Ιανουαρίου, οι ελπίδες και οι βλέψεις μας αγγίζουν την κορυφή και ζητούν το καλύτερο δυνατό.

Κι ας είναι, λοιπόν, κάθε μέρα αυτού του μήνα, αυτού του νέου χρόνου, η ευκαιρία για μια νέα αρχή.

Κι ας κρατήσουμε γερά στον νου, ότι αυτό που θα μας μεγαλώσει είναι το ταξίδι και όχι ο ίδιος ο στόχος. Η πορεία μας για να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε κι επιθυμούμε, ας μας διδάξει, ας μας γαλουχήσει κι ας μας δείξει ακριβώς ποιοι είμαστε λίγο πριν την κορυφή.

Κι ενώ ο χειμώνας βρίσκεται στα καλύτερά του, τα Αθηναϊκά θέατρα μάς προσκαλούν σε μοναδικές εμπειρίες, νέες εκδόσεις ξεπηδούν στα ράφια των βιβλιοπωλείων, ενώ οι πάγκοι στο Μοναστηράκι ξεχειλίζουν από παλιούς ξεχασμένους τίτλους που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σου, ρεμπετάδικα και μουσικές σκηνές αντηχούν άλλες εποχές και οι ταινίες δεν παύουν ποτέ να μας γεμίζουν τα βράδια.

Γι’ αυτόν τον μήνα θα σου ευχηθώ να τολμήσεις να πιάσεις μια τέχνη ξεχασμένη και να τη φέρεις στο παρόν σου. Και δες, λοιπόν, ποιος ήσουν, ποιος είσαι και που πας.

Καλό Μήνα σε όλους με δημιουργικότητα κι αγάπη!

Ε.Σ


*Στείλτε μας τη δική σας φωτογραφία για το editorial του επόμενου μήνα στο info@artharbour.gr ή στον λογαριασμό μας στο Instagram.

 

 


Με ένα πτυχίο Νομικής και αιώνια αφοσίωση στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Πράγας, Αθήνας & Λονδίνου. Μουσική, Χορός, Κινηματογράφος, Λογοτεχνία εισέβαλαν στη ζωή μου σε μικρή ηλικία και διαμόρφωσαν αυτό που είμαι σήμερα! Μεγάλες μου αγάπες είναι η σκυλίτσα μου, η θάλασσα και το ραδιόφωνο. Όταν γράφεις νιώθεις για λίγο αθάνατος... Γι'αυτό προσπαθώ να γράφω πολύ. Το λιμάνι των Τεχνών είναι το σπίτι μου. Καλώς Ήρθες στο ART.harbour!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FOLLOW ME
WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com