Νοέμβριος 2017

Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε

Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957, Έλληνας συγγραφέας

Life happens. Coffee helps. ©Χαρά Μαυρογιώργη

Έρχονται οι εποχές, περνούν, και παίρνουν τη θέση τους οι επόμενες. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τις αναμνήσεις.

Ο Νοέμβριος παίρνει μαζί του το φθινόπωρο για να ανταμώσει τον χειμώνα.

Φεύγουν κάποιοι άνθρωποι από τη ζωή μας, έρχονται άλλοι και παίρνουν τη θέση τους. Μερικές φορές η ζωή μας γίνεται καλύτερη, άλλες μοιάζει ελλιπής. Όμως, πάντα μάς ακολουθούν οι αναμνήσεις. Και αυτή είναι η μαγεία των «εποχών» που αλλάζουν, ότι αφήνουν κάτι πίσω τους.

Αναρωτιέμαι πώς μπορεί κανείς να συνδυάσει τόσο εύκολα έναν πίνακα με έναν άνθρωπο, ένα τραγούδι με έναν άνθρωπο, έναν ρόλο με έναν άνθρωπο, μία παράγραφο με έναν άνθρωπο… Η Τέχνη μιλά. Την Τέχνη την αισθάνεσαι, όπως ακριβώς και τους ανθρώπους.

Ας βάλουμε στη ζωή μας ανθρώπους που μάς γεμίζουν σε βάθος, όπως ακριβώς μία αγαπημένη μελωδία ή τα έργα ενός λατρεμένου ζωγράφου.

Ας γίνει η Τέχνη ο τρόπος έκφρασης αυτών που δεν μπορούμε με ευκολία να εκφράσουμε.

Καλό Μήνα σε όλους, γεμάτον αναμνήσεις!

Ε.Σ


*Η φωτογραφία του editorial ανήκει στη Χαρά ΜαυρογιώργηΣτείλτε μας τη δική σας φωτογραφία για το editorial του επόμενου μήνα στο info@artharbour.gr ή στον λογαριασμό μας στο Instagram.

Με ένα πτυχίο Νομικής και αιώνια αφοσίωση στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Πράγας, Αθήνας & Λονδίνου. Μουσική, Χορός, Κινηματογράφος, Λογοτεχνία εισέβαλαν στη ζωή μου σε μικρή ηλικία και διαμόρφωσαν αυτό που είμαι σήμερα! Μεγάλες μου αγάπες είναι η σκυλίτσα μου, η θάλασσα και το ραδιόφωνο. Όταν γράφεις νιώθεις για λίγο αθάνατος... Γι'αυτό προσπαθώ να γράφω πολύ. Το λιμάνι των Τεχνών είναι το σπίτι μου. Καλώς Ήρθες στο ART.harbour!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FOLLOW ME
WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com