Οκτώβριος 2017

Δε στηρίζομαι στο αγόρι που περιμένει μέχρι τον Οκτώβρη, που είναι όλα δροσερά κι ωραία, και τότε αποφασίζει ότι θέλει να μπει στο παιχνίδι.

Darrell Royal, 1924-2012, Παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου

Μπουάτ Απανεμιά @Βαγγελης Δοανόγλου

Εν μέσω φθινοπώρου πήρα την απόφαση να δώσω λίγο χώρο στις νύχτες.

Κάθε φορά που αναφέρομαι στη λέξη νύχτα, θυμάμαι εκείνη τη φράση του Καρούζου «η νύχτα μας συμφέρει». Ας της δώσουμε, λοιπόν, μια ευκαιρία να μας δώσει ό,τι έχει!

Μπουάτ, μουσικές σκηνές, οι πρώτες πρεμιέρες έχουν ήδη ξεκινήσει στα θέατρα της πόλης. Οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά με το κρύο. Όταν δροσίζει ο καιρός έχει ο άνθρωπος την τάση να ψάχνει καταφύγιο.

Και αφού τώρα είναι όλα «δροσερά και ωραία» τον Οκτώβρη ας μην περιμένουμε άλλο. Ένας καφές χωρίς βιασύνη, μία βόλτα στο Θησείο ή ένας περίπατος κοντά στη θάλασσα με τα χέρια στις τσέπες, ένα βιβλίο συντροφιά στη διαδρομή του μετρό και ένα σινεμά μετά τη δουλειά μια «ξεχασμένη» Τρίτη…

Η πόλη αρχίζει να ξυπνά για τα καλά μετά τις 8 μ.μ., όταν χτυπάνε τα πρώτα κουδούνια – ειδοποιητήρια πως η παράσταση αρχίζει.

Τώρα είναι η παράσταση! Προλαβαίνεις το τρίτο κουδούνι. Μην περιμένεις άλλο, πάρε αυτόν που σου δίνει το χέρι και ζήσε.

Καλό Μήνα σε όλους, με γεμάτες στιγμές!

Ε.Σ


*Η φωτογραφία του editorial ανήκει στον Βαγγέλη ΔοανόγλουΣτείλτε μας τη δική σας φωτογραφία για το editorial του επόμενου μήνα στο info@artharbour.gr ή στον λογαριασμό μας στο Instagram.

 


Με ένα πτυχίο Νομικής και αιώνια αφοσίωση στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Πράγας, Αθήνας & Λονδίνου. Μουσική, Χορός, Κινηματογράφος, Λογοτεχνία εισέβαλαν στη ζωή μου σε μικρή ηλικία και διαμόρφωσαν αυτό που είμαι σήμερα! Μεγάλες μου αγάπες είναι η σκυλίτσα μου, η θάλασσα και το ραδιόφωνο. Όταν γράφεις νιώθεις για λίγο αθάνατος... Γι'αυτό προσπαθώ να γράφω πολύ. Το λιμάνι των Τεχνών είναι το σπίτι μου. Καλώς Ήρθες στο ART.harbour!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FOLLOW ME