Οκτώβριος 2018

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω.
Κι από τότε που ο άνεμος μου εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους.

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος 

Μια ιστορία για τον αέρα © Ελίζα Σουφλή

Ήμουν στο Δημοτικό θυμάμαι όταν διάβασα πρώτη φορά την ιστορία για τα στάχυα, τον αέρα και το δέντρο. Πάνε πολλά χρόνια από τότε, αλλά αυτήν την ιστορία αφηγείται ακόμη στ’ αυτιά μου ένας αόρατος αφηγητής κάθε φορά που ακούω στο θρόισμα των σταχυών στον άνεμο.

Όπως θυμάμαι, γεννάται τελικά το εξής ερώτημα: πώς ένας δυνατός άνεμος ξεριζώνει μεγάλα, δυνατά, και βαθιά ρυζωμένα δέντρα, ενώ μένουν ανέπαφατα στην οργή του τα λεπτοκαμωμένα στάχυα;

Φέρνω, λοιπόν, αυτό στον νου για μια ακόμη φορά σε έναν από τους απογευματινούς φθινοπωρινούς περιπάτους στο βουνό, και σκέφτομαι για όλο το πείσμα και την άρνηση, και την ξεροκαφαλιά και την απολυτότητα που μας διακατέχει, πως αν λίγο έστω λυγούσαμε σύμφωνα με τα φυσήματα του ανέμου, αν κρατιόμασταν πιο γερά από αυτά που αξίζουν και γινόμαστε δεκτικοί σ’αυτά που θέλουν αλλαγή, αν λίγο ακολουθούσαμε τα θέλω των καιρών μας, τότε ίσως να βγαίναμε ζωντανοί, αλώβητοι και χαμογελαστοί απ’ όσα έρχονται κατά πάνω μας σαν τυφώνας.

Το 6ο Μικρό Παρίσι των Αθηνών είναι γεγονός, μετατρέποντας το κέντρο σ’ ένα ξεχωριστό, δημιουργικό, συμμετοχικό, κι ελεύθερο Παρίσι. Η πόλη γίνεται ένας τυφώνας προβληματισμών, αναζητήσεων, συζητήσεων, ελεύθερης σκέψης και έκφρασης, ένας πομπός ελπίδας, αγάπης και επικοινωνίας.

Ας αντισταθούμε σε όσα μας κρατούν ριζωμένους στη γη, ας δοκιμάσουμε το νέο, το διαφορετικό, ας δεχθούμε όλα εκείνα που αλλάζουν με μια αγκαλιά κι ένα τραγούδι. Τα στάχυα αναγνωρίζουν τη λεπτότητά της φύσης τους και έμαθαν να χορεύουν αντί να αντιστέκονται στον άνεμο· έτσι κέρδισαν την ελευθερία τους.

Ας χορέψουμε κι εμείς στις νότες της αλλαγής των καιρών, κι ας υποσχεθούμε αυτός ο Οκτώβρης να μη μας βρει επουδενί ίδιους με τον περσινό!

Καλό Μήνα σε όλους!

Ε.Σ


*Στείλτε μας τη δική σας φωτογραφία για το editorial του επόμενου μήνα στο info@artharbour.gr ή στον λογαριασμό μας στο Instagram.

 

 


Με ένα πτυχίο Νομικής και αιώνια αφοσίωση στον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Πράγας, Αθήνας & Λονδίνου. Μουσική, Χορός, Κινηματογράφος, Λογοτεχνία εισέβαλαν στη ζωή μου σε μικρή ηλικία και διαμόρφωσαν αυτό που είμαι σήμερα! Μεγάλες μου αγάπες είναι η σκυλίτσα μου, η θάλασσα και το ραδιόφωνο. Όταν γράφεις νιώθεις για λίγο αθάνατος... Γι'αυτό προσπαθώ να γράφω πολύ. Το λιμάνι των Τεχνών είναι το σπίτι μου. Καλώς Ήρθες στο ART.harbour!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FOLLOW ME
WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com