Μοιραστείτε
Το Chicago Athenaeum:  Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζουν την  έκθεση της ζωγράφου Κατερίνας Κωστογιάννου με τίτλο «Τούτος ο τόπος, ο δικός μας» και σας προσκαλούν στα εγκαίνια την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, στις 7.30 μ.μ. στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στη Πλάκα.
Ηλιοβασίλεμα στην Οία
Ηλιοβασίλεμα στην Οία

Λίγα λόγια για τη ζωγράφο:

Η Κατερίνα  Κωστογιάννου  είναι Ζωγράφος – Πολιτικός Μηχανικός και ασχολείται  με την ζωγραφική από το 1980.  Επί 15 χρόνια σπούδασε σχέδιο, σύνθεση, χρώμα, τεχνικές, ιστορία της τέχνης στα εργαστήρια των Γιώργου  Κουζούνη, του  Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού και «Τέχνη ίσoν Γέννηση» της καθηγήτριας Χριστίνας Μούρα.

Επικεντρώθηκε στην εξειδίκευση τεχνικών ακουαρέλας, ακρυλικού  και  ελαιογραφίας  με μεγάλη θεματική ευρύτητα που εκτείνεται από την ανθογραφία στην νεκρή φύση και από την ανθρώπινη φιγούρα σε θέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα τελευταία χρόνια αντλεί την έμπνευσή της από την Ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το Ελληνικό τοπίο.

Καλαρρύτες
Καλαρρύτες

Τα έργα της  αποτυπώνουν με μαγικό ρεαλισμό εικόνες του πολυποίκιλου ελληνικού περιβάλλοντος, πραγματικές ή φανταστικές,  απομονώνοντας και εξιδανικεύοντας    τα στοιχεία  εκείνα χαρακτηρίζουν την ιδιαιτερότητα κάθε τόπου. Η πλαστικότητα στη σύνθεση των όγκων, οι φόρμες που δημιουργεί το  φως και η σκιά, πάνω στην λαϊκή αρχιτεκτονική, μέσα από μια απόλυτα προσωπική ματιά, δημιουργούν ονειρικές ζωγραφικές αποτυπώσεις.

Έργα της βρίσκονται σε  πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε 25 ομαδικές.


Η έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Κωστογιάννου θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Πύργαρος, Μάνη
Πύργαρος, Μάνη

Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 στις 19.30 – 21.30
Διάρκεια έκθεσης: 06/10/2017 – 29/10/2017
Ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή 14.00-21.00

Τηλέφωνο: 210 3428511

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο για το έργο της  Κατερίνας Κωστογιάννου: www.kkartstudio.comwww.kkartstudio.gr

Facebook: Katerina Kostogiannou

Contemporary Space Athens

Μητροπόλεως 74, Αθήνα

Center map
Traffic
Bicycling
Transit
Google MapsGet Directions

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here