Μοιραστείτε
Όταν ακούσεις για πρώτη φορά τον παρθενικό δίσκο Ode to self της Μάρλιας Τομπάζου ένα αίσθημα πολιτισμικότητας σε πλημμυρίζει και η ανάγκη να αφουγκραστείς τους ήχους της φύσης που καλούνται να αντιπαραταχθούν με την εκκωφαντική βουή της πόλης.

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι κόσμοι συνυπάρχουν αρμονικά με κοινό παρονομαστή μια αθέατη ανθρώπινη διάσταση που υφίσταται και γεφυρώνει αυτό το πολυεπίπεδο χάσμα.

Όπως πολυεπίπεδη είναι και η παρουσία της Κύπριας τραγουδοποιού στο Ode to self αφού συνθέτει, γράφει στίχους, ενορχηστρώνει και γενικότερα έχει μια επιβλητική παρουσία σε έναν ιδιαίτερο δίσκο, που δε στερείται φαντασίας και μουσικής διαύγειας. Έκτός των φυσικών οργάνων στο παιχνίδι μπαίνουν δυναμικά και κλέβουν την παράσταση η παρουσία λουπαδόρου, samples, επεξεργαστή φωνής και εφέ πεταλιών.

Το oDE TO SELF ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑν ΛΕΠΤΟΦΥΗ ΚΟΣΜΟ INSPIRATIONAL INDIE FOLK ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Έντεκα αγγλόφωνα κομμάτια – που ίσως να χαρακτηρίζονται και βιωματικά, όχι απαραίτητα της ίδιας της καλλιτέχνιδας, αλλά μιας γενικότερης κοινωνικής μάζας – που βαδίζοντας σε διαφορετικά μονοπάτια στο τέλος της διαδρομής τους συναντιούνται, έχοντας μια συλλογική, θετική συνείδηση.

Προσωπικά, ενθουσιάστηκα ακούγοντας τον συγκεκριμένο δίσκο, αφού συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να μπορέσει να γίνει αγαπητός.
Μαγική, αισθαντική φωνή που πειραματίζεται ιδανικά ανάμεσα σε blues ακούσματα και indie folk αισθητική με απώτερο σκοπό την παρουσίαση μιας θετικής στάσης ζωής. Ένας δίσκος που σε παρακινεί να ταξιδέψεις και με το σώμα και με τον νου.


Ο δίσκος Ode to self κυκλοφορεί σε cd και digital album.

Tracklist

01. A way out

02. Every day I walk around

03. Ode to self

04. Cosmic dweller

05. As the day

06. Never believe that you’re complete

07. Exper-cre

08. Just one dear

09. All we yoga

10. Zeimbekanymore

11. Things that matter


Βρείτε την:

Facebook

Soundcloud

Οι άνθρωποι δεν έχουν ταμπέλες. Είναι αυτό που γουστάρουν περισσότερο. Μετά από 15 χρόνια στον χώρο της μηχανολογίας βρίσκομαι εγκλωβισμένος στο απέραντο σύμπαν των τεχνών. Λογοτεχνία, μουσική, κινηματογράφος, θέατρο και προσφάτως σπουδαστής φωτογραφίας. Τρελαίνομαι για film noir, συναυλίες, κάμπινγκ με καλή παρέα και τρέξιμο στη φύση. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα με απήγαγαν οι εξωγήινοι, θα συναντούσα τον Elvis και θα έγραφα την αυτοβιογραφία του. Dream as if you'll live for ever, live as if you'll die tomorrow.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here