Μοιραστείτε
Ο νέος δίσκος της May Roosevelt, «Junea», «κολυμπάει» σε – πρωτοφανή για τα ελληνικά δισκογραφικά δρώμενα ηλεκτρομαγνητικά κύματα – ατόφιου κρυστάλλινου μουσικού κάλλους.

Τα πλήκτρα που κυριαρχούν στην παραγωγή δίνουν την αίσθηση ότι μπαίνεις σε μία χρονοκάψουλα και μεταφέρεσαι αβίαστα στα πρώιμα 80’s χωρίς να γίνονται παλιομοδίτικα. Αντιθέτως εκσυγχρονίζονται και δημιουργούν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον.

Βέβαια το κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη, που μέσα από τη μουσική της μας σύστησε το θέρεμιν, ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο, μάς ξεναγεί για μία ακόμη φορά στον μαγικό της κόσμο με μια ασύλληπτη εκφραστική δεινότητα, χωρίς ανούσιες φλυαρίες, αλλά με κρυστάλλινους ήχους και ρυθμικά beats.

αΙΘΕΡΙΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝ ΟΝΕΙΡΙΚΟ

Κομμάτια όπως το AirFlowers, και το In your eyes (το δικό μου κόλλημα) μοιάζουν ηλεκτρονικά pixels που ενώνουν το πραγματικό με το φανταστικό. Υπάρχουν στιγμές που η μουσική αφήνει χώρο στον λόγο να εκφράσει με τη σειρά του τα δικά του συναισθήματα και τότε η κατάσταση περιπλέκεται. Πρέπει να τον αποκωδικοποιήσεις για να τον καταλάβεις. Εκτός αν ξέρεις ιαπωνικά.

Δε χρειάζεται να είσαι οπαδός της ηλεκτρονικής μουσικής για να αγαπήσεις το Junea. Το θέρεμιν και τα συνθεσάιζερ θα διερύνουν τους μουσικούς σου ορίζοντες και χωρίς να το καταλάβεις θα «λιώσεις» κάποιο κομμάτι στο repeat.

May Roosevelt δημιουργεί ένα πολυδιάστατο μουσικό σύμπαν από διαγαλαξιακά ηχοχρώματα και μας προτείνει να διακτινιστούμε μαζί της. Δείχνει να ξέρει τον δρόμο και οφείλουμε να την εμπιστευτούμε. Το παρόν και το μέλλον της ανήκουν.

Ο δίσκος Junea κυκλοφορεί από την Inner Ear σε CD και σε ψηφιακή έκδοση.

Tracklist

01. Air

02. Pa

03. Flowers

04. Be

05. Let’s

06. In your eyes

07. Ta

08. Tides


Βρείτε την:

Επίσημη Ιστοσελίδα

Facebook

Οι άνθρωποι δεν έχουν ταμπέλες. Είναι αυτό που γουστάρουν περισσότερο. Μετά από 15 χρόνια στον χώρο της μηχανολογίας βρίσκομαι εγκλωβισμένος στο απέραντο σύμπαν των τεχνών. Λογοτεχνία, μουσική, κινηματογράφος, θέατρο και προσφάτως σπουδαστής φωτογραφίας. Τρελαίνομαι για film noir, συναυλίες, κάμπινγκ με καλή παρέα και τρέξιμο στη φύση. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα με απήγαγαν οι εξωγήινοι, θα συναντούσα τον Elvis και θα έγραφα την αυτοβιογραφία του. Dream as if you'll live for ever, live as if you'll die tomorrow.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here