READING

Ocean Mind – Underwater ~ Ένας απέραντος βυθ...

Ocean Mind – Underwater ~ Ένας απέραντος βυθός από ποικιλόμορφα ηχοτόπια

Tonight we’ll sink together in my game

I want to last forever an endless drain…

Η εισαγωγή από το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου περικλείει, πολύ πετυχημένα, την πρόθεση της αθηναϊκής μπάντας για μια εμπεριστατωμένη εξερεύνηση και αποκάλυψη της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας.

Ένας απέραντος βυθός από ποικιλόμορφα ηχοτόπια με  heavy rock, progressive hard rock, blues και ψυχεδελικούς ρυθμούς, με σαφή νύξη σε προγενέστερες καταστάσεις  που διαιωνίζονται και παρουσιάζονται με σύγχρονη και ανατρεπτική ματιά.

Οι Ocean Mind παραθέτουν στο τρίτο προσωπικό τους άλμπουμ ένα πλούσιο υλικό χωρίς συμβιβασμούς για μια εμπορική απήχηση της δουλειάς τους. Συνδυάζουν την ποσότητα με την ποιότητα ανεβάζοντας αισθητά τον πήχη στην εγχώρια heavy rock σκηνή.

Αναπόφευκτα όταν μιλάμε για έναν διπλό δίσκο, όπως είναι ο Underwater, θα υπάρξουν κομμάτια κάπως πιο αδιάφορα, λιγότερο ουσιώδη, αλλά και κομμάτια εκρηκτικά με σαφή τελειομανή διάθεση. Ενδέχεται κάποιος να ανακαλύψει και πειραματισμούς που η μπάντα εσκεμμένα πρόσθεσε στο περιεχόμενο του δίσκου για μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση του δημιουργικού της οίστρου.

Ολόκληρος ο δίσκος επιστεί την προσοχή μας σε στίχους και συνθέσεις που εναρμονίζονται ιδανικά εξαιτίας μιας προσεγμένης ενορχήστρωσης.

Το promotion του δίσκου είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά με το Gypsy son και έπρεπε η συνέχεια στη λίστα των κομματιών να είναι ανάλογη.

Ενδεικτικά θα αναφέρω τις στιγμές του δίσκου που, κατά τη γνώμη μου, κορυφώθηκε ακουστικά ή για να το πω εκλαϊκευμένα γούσταρα περισσότερο. Από τον πρώτο δίσκο άκουσα λίγο πιο δυνατά τα Ether, Underwater και You ain’t shinning ενώ από τον δεύτερο το Third eye effect, Luz control, Lonesome traveler και Erased.

Αξίζει επίσης να σταθείτε στη διασκευή του House of the rising sun των Animals. Η μπάντα προσεγγίζει το κομμάτι – ύμνο με απαράμιλλο σεβασμό και με έναν μοναδικό τρόπο το μεταμορφώνει χωρίς να το αλλοιώνουν.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο του Underwater είναι ο επίλογος από τον κάθε δίσκο ξεχωριστά. Δεν χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις για ένα δίσκο που «φωνάζει» να τον «ρουφήξεις» ολοκληρωτικά.

Ο δίσκος Underwater κυκλοφορεί σε cd και digital album.

Tracklist

CD 1
01. The Man Who Couldn’t Touched By Time
02. Ether
03. Underwater
04. House of The Rising Sun
05. Break Loose In The Summer
06. The Mushroom Fever
07. You Ain’t Shinning
08. Chained (Part I – Part IX)
CD 2
01. Third Eye Effect
02. Gypsy Son
03. Luz Control
04. Stripped
05. Someone Who Cares
06. Lonesome Traveler
07. Erased
08. Bowshot (Part I – Part X)

Οι Ocean Mind αποτελούνται από τους:

Zach Dulos: vocals, hammond

Peter Pierrakeas: electric, acoustic guitar

William V.Baldo: drums

Kostas Parisiadis: bass

Βρείτε το συγκρότημα:

https://oceanmind.bandcamp.com/

Facebook

Twitter

YouTube


Οι άνθρωποι δεν έχουν ταμπέλες. Είναι αυτό που γουστάρουν περισσότερο. Μετά από 15 χρόνια στον χώρο της μηχανολογίας βρίσκομαι εγκλωβισμένος στο απέραντο σύμπαν των τεχνών. Λογοτεχνία, μουσική, κινηματογράφος, θέατρο και προσφάτως σπουδαστής φωτογραφίας. Τρελαίνομαι για film noir, συναυλίες, κάμπινγκ με καλή παρέα και τρέξιμο στη φύση. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα με απήγαγαν οι εξωγήινοι, θα συναντούσα τον Elvis και θα έγραφα την αυτοβιογραφία του. Dream as if you'll live for ever, live as if you'll die tomorrow.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FOLLOW ME
WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com