Energy: ability to be active: the physical or mental strength that allows you to do things —energy in a sentence.

Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει την φετινή έκθεση Energy Athens 2017. Όλη η καλλιτεχνική ενέργεια της Αθήνας συγκεντρώνεται στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74 στην Πλάκα!

Στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού με την Τέχνη το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design παρουσιάζει για μια ακόμη χρονιά – την 7η στον αριθμό – καλλιτέχνες από διάφορους τομείς τέχνης.

Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, αγιογραφία, αρχιτεκτονική, design, quilling, χειροποίητο κόσμημα, καταστκευές έχουν την τιμητική τους στον προσεγμένο χώρο του Contemporary Space Athens.

Για όσους δεν το έχετε επισκεφθεί ακόμη, πρόκειται για έναν μικρό διόροφο χώρο gallery – art room, όπου έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς πολύ σημαντικές εκθέσεις παγκόσμιας εμβέλειας, όπως και εκθέσεις νέων καλλιτεχνών με στόχο φυσικά την προβολή τους.

Η έκθεση ENERGY ATHENS 2017 άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 και υποδέχτηκε καλλιτέχνες και φιλότεχνους. Διαφορετικές τέχνες και τεχνικές κοσμούν τους τοίχους της gallery. Απόψεις που απέχουν μεταξύ τους με κοινό παρονομαστή φυσικά τι άλλο… την αγάπη για την Τέχνη.

Είχαμε τη χαρά, ως χορηγοί εποκοινωνίας, να καλύψουμε τα εγκαίνια της έκθεσης. Βρεθήκαμε εκεί, λοιπόν, με το ART.harbour και αυτό που αναμφίβολα έχει κανείς να παρατηρήσει είναι πως η φρεσκάδα, όπως και η “διαφορετικότητα”, πάντοτε είναι εκλυστική.

Μία έκθεση που σε καλεί να δεις τα πράγματα με μία ματιά διαφορετική, όπως αρμόζει στο νέο έτος, μία φρέσκια οπτική γωνία για το 2017.

Οι καλλιτέχνες από  διαφορετικά πεδία της τέχνης, που είχαν τη χαρά να συμμετέχουν – 38 στον αριθμό –  και να παρουσιάσουν φέτος τα έργα τους στο ENERGY ATHENS σε αλφαβητική σειρά είναι οι: Sofianos, Stoker Carrie, Βαρσαμούλη Γιάννα, Βερικίου Έφη, Βερούτης Κων/νος, Γερολυμάτου Άννα, Γεωργοπούλου Ειρήνη, Γιτοπούλου Θεοδώρα, Γρυπονησιώτη Μαρίνα, Διγαλάκης Γιώργος, Ζαδέλη Κατερίνα, Ζώτου Ειρήνη, Θεοφανοπούλου Ολυμπία, Κανταρτζής  Κων/νος, Καραλιάς Ιωάννης, Κεραστάρη Έλια, Κονταρούδης Χρήστος, Κουγέα Χαριτίνη, Kourkoulou Angel, Κρόκος Μάριος, Κωστογιάννου Κατερίνα, Μαδιανός Λεωνίδας, Μαντζούκα Αντωνία, Μαυριγκοπούλου Κατερίνα, Μητροβγένης Κων/νος, Μπίτζος Μανώλης, Ξαγοράρη Φωτεινή(Φαίδρα), Παπουλίδη Εβίνα, Παντέλη Κατριάννα, Παπανικολάου Παναγιώτης, Παππάς Κ. Γιώργος, Σπυράκη Μαρία, Στογιάνοβιτς Νένα, Τσιλιβής Κων/νος, Τσίτσου Ειρήνη, Φρεμεντίτης Περικλής, Φωλίνας Στέφανος, Χατζημήτρου Σοφία. 

Η ζωή, το περιβάλλον, ο άνθρωπος, το θείο, η υπέρβαση και η υπερβολή, τα σύνορα, τα παιδιά, τα προσωπεία, η ταυτότητα… Είναι μόνο μερικά από τα θέματα που ενέπνευσαν τους συμμετέχοντες της φετινής έκθεσης.

Άλλοι με αφηρημένο τρόπο και άλλοι με πολύ συγκεκριμένο κατάφεραν να εκφράσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους μέσα από το καλλιτεχνικό τους φίλτρο. Πίνακες μουντοί, σκοτεινοί ή με έντονα φλογερά χρώματα, φωτογραφικά πορτρέτα σε άσπρο – μαύρο, τοπία, φανταστικά και φυσικά… Όλα τα έργα σου μεταδίδουν την ενέργειά τους και σου δίνουν ένα μέρος από την ψυχή τους.

Ο καλλιτέχνης κάθε καταφέρνει μέσα από την προσωπική του ματιά να περάσει το όραμά του, τον προβληματισμό του, το ερώτημα που τον βασανίζει, αλλά και την ελπίδα για ζωή, την ανάγκη για συνύπαρξη στον παρατηρητή.

Μία έκθεση που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, όχι μόνο γιατο ότι είναι σε έναν εκπληκτικά φιλόξενο και ζεστό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά κυρίως για την ανομοιομορφία των έργων που τόσο ομαλά ενώνονται για να μεταδώσουν το μήνυμά τους. Ένα μήνυμα γεμάτο… Energy!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Το Λιμάνι των Τεχνών (@art.harbour) on


Διάρκεια έκθεσης: έως 19/2/2017

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή 14.00-21.00

close

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Promote NOW!

Εσύ τι λες;

Please enter your comment!
Please enter your name here