Έκθεση ζωγραφικής & κοσμήματος «Invitation to Elicitation» | European Centre

882

Το Chicago Athenaeum: Μuseum of Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Λάμπρου Σταυρόπουλου και πολυτελούς κοσμήματος της σχεδιάστριας  Loga di Lusso με τίτλο «Invitation to Elicitation» και σας προσκαλούν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στις 7.00 μ.μ, στο ΤΗΕ EUROPEAN CENTRE, Μητροπόλεως 74, στη Πλάκα.

Η τέχνη της LOGA di LUSSO

Η έμπνευση για τη Loga di Lusso βρίσκεται παντού, σε καθετί.

Ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε δημιουργίας της είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ εντυπωσιακού και λεπτεπίλεπτου, χρωμάτων και λάμψεων, υφών και αποχρώσεων, ο συνδυασμός εκκεντρικών και αντισυμβατικών υλικών, τεχνικών και τεχνοτροπιών. Η σχεδιαστική της ταυτότητα είναι φημισμένη για την ευφυή προσέγγιση εντελώς διαφορετικών τεχνοτροπιών και τάσεων, την πρωτότυπη ερμηνεία των σχημάτων και των φορμών και την εμπνευσμένη χρήση έγχρωμων πολυτελών λίθων. Το διακοσμητικό λογότυπό της αποδίδει την ουσία της σχεδιαστικής της ταυτότητας.

Η τέχνη της είναι μία ωδή στην πεμπτουσία του κάλλους, στην αισθητική ποιότητα, τη μοναδικότητα, την αποκλειστικότητα και την τελειότητα.

Η τέχνη του Λάμπρου Σταυρόπουλου
Ο καλλιτέχνης έχει υιοθετήσει τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Οι γραμμές του στιβαρές και λιτές γίνονται ακόμα λιτότερες εστιάζοντας στην ουσία. Η παλέτα του έχει έντονα, σχεδόν πρωταρχικά χρώματα ή αντίθεση μαύρου- άσπρου και τα μέσα είναι πολυποίκιλα (ακρυλικά, κάρβουνα, μελάνια κ.λ.π)  με παράλληλη έμφαση στην ενσωμάτωση υλικών που του διεγείρουν τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Οι φιγούρες του αφαιρετικές και αέρινες, από ειδώλια έως αχνοφαίνουσες αγγελικές μορφές είναι ανθρωποκεντρικές.
Στην παρούσα έκθεση επανέρχονται στην αρχική τους μορφή,  αποκτούν σάρκα και οστά για να απολαύσουν τη μεθυστική αίσθηση της ομορφιάς που εκπέμπουν οι πολύτιμοι λίθοι των κοσμημάτων Loga di Lusso!

Λίγα λόγια για την Loga di Lusso
Η Loga di Lusso έχει μία επιτυχημένη καριέρα στο νομικό χώρο καθώς και στο χώρο της στρατηγικής και των χρηματοοικονομικών ενώ ταυτόχρονα είναι σχεδιάστρια μοναδικών κατασκευασμένων στο χέρι πολυτελών κοσμημάτων και αντικειμένων.

Έχοντας επηρεαστεί από την couturier μητέρα της, η οποία την έφερε σε επαφή με τον κόσμο των κατά παραγγελία στολιδιών, έκανε τις πρώτες της σχεδιαστικές προσπάθειες απλώς σαν μια μορφή αυτό-έκφρασης. Μετά από χρόνια ενασχόλησης και ανάπτυξης της προσωπικής της σχεδιαστικής φιλοσοφίας, ίδρυσε τη φίρμα “Loga di Lusso” το 2015.

Το περασμένο καλοκαίρι παρουσίασε ένα εικαστικό δείπνο με πολυτελή κοσμήματα σε μία έκθεση καλλιτεχνικής σύμπραξης στην Πάτμο.

Επιλεγμένα σχέδια κοσμημάτων της εκτίθενται στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα.

Λίγα λόγια για τον Λάμπρο Σταυρόπουλο
Ο Λάμπρος Σταυρόπουλος είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο του τουρισμού έχοντας ως υπόβαθρο τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αμερική.   Μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Μυκόνου και Αθήνας. Η αγάπη του για τις τέχνες είναι έμφυτη. Αυτός είναι και ο λόγος που τις προσέγγισε ξεκινώντας από την φωτογραφία, μετά το ψηφιδωτό για να καταλήξει στη ζωγραφική και πιο συγκεκριμένα στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει οργανώσει αρκετές ατομικές εκθέσεις. Ολοκληρώνει το 2019 με την παρούσα έκθεση σύμπραξης καθώς και με την συμμετοχή του στην Art Basel America in Miami.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι  και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


THE EUROPEAN CENTRE: Μητροπόλεως 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3428511

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 7.00-9.00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 12/12/2019 – 29/12/2019
Ημέρες & Ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή, 2.00 – 9.00μ.μ.

EVENT Facebook: https://www.facebook.com/events/2410181159246114/?event_time_id=2410181182579445

close

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

Please enter your comment!
Please enter your name here