Μοιραστείτε
Οι μουσικές παραστάσεις τείνουν να λειτουργούν πολύ καλύτερα σε μικρούς χώρους, καθώς η εγγύτητα των ερμηνευτών δημιουργεί έναν οικείο και συχνά «φλεγόμενο» δεσμό με το κοινό. Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα-Σπείρα κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μαγική ατμόσφαιρα τις Δευτέρες  του περασμένου μήνα στη Σφίγγα, έναν χώρο που υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια το καλό ελληνικό τραγούδι.

Τα οκτώ χαρισματικά αγόρια της Σπείρας δίνουν μια εξαιρετική περφόρμανς, με τραγούδια διαλεγμένα ένα κι ένα, σαν από παλιό τζουκ μποξ με όλες τις αγαπημένες μελωδίες. Η παράσταση κυλά αβίαστα, με χιούμορ και συγκίνηση με τη σκηνή και τους θαμώνες να γίνονται μια μεγάλη παρέα.

Όταν εμφανίζεται ο Σταμάτης Κραουνάκης, η παρουσία του απογειώνει την ήδη ανεβασμένη διάθεση και η βραδιά παίρνει άλλη τροπή. Πονεμένα τραγούδια μπλέκονται γλυκά με μεγάλες επιτυχίες, μπριόζικες μουσικές και λυρικές στιγμές. Δεν υπάρχει αγωνία για τη συνέχεια, παρά μόνο πλήρης απόλαυση της στιγμής: αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου είναι μέρος του εαυτού σου και της δικής σου προσωπικής ιστορίας.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης δεν το γνωρίζει αυτό, αλλά μπορεί να το νιώσει. Στις παύσεις του, στις αναπνοές του, ανάμεσα στα τραγούδια, λέει ακριβώς αυτά που θέλεις να ακούσεις. Χτυπά ευαίσθητες χορδές, σε κάνει να χαμογελάσεις, να σκεφτείς, να δακρύσεις, να τα δώσεις όλα! Αυτές οι ξαφνικές μετατοπίσεις στο συναίσθημα είναι που κάνουν τη μουσική παράσταση τόσο συναρπαστική και ενίοτε συγκινητική.

Μέχρι το τέλος της βραδιάς, η Σφίγγα έχει γίνει μια παρέα. Όπως προστάζουν οι στίχοι:

«Αγκαλιά απόψε για τα ορφανά

Να τα χώσει ο πόνος για σεφτέ

Α να μην υπάρχει κανένας χωρίς ζευγάρι

Α να μην υπάρχει κανένας μοναχός…»


Τραγουδούν αλφαβητικά οι:
Χρήστος Γεροντίδης: φωνή, καχόνε
Σάκης Καραθανάσης: φωνή, κιθαρόνι, καχόνε, νταούλι
Σταμάτης Κραουνάκης: φωνή, πιάνο
Κώστας Μπουγιώτης: φωνή, καχόνε
Νίκος Σταδιάτης: φωνή, ακορντεόν
Βασίλης Ντρουμπoγιάννης: πιάνο
Βάιος Πράπας: φωνή, κιθάρες, μπουζούκι
Γιώργος Στιβανάκης: φωνή, μαράκες, ντέφι
Χάρης Φλέουρας: φωνή, κέφι, μπρίο, κουταλάκια

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here