Αύγουστος 2016

2167
Αγκίστρι: Ο μικρός παράδεισος του Αργοσαρωνικού, ©Travel Salad
www.blackwells.co.uk

Η ευτυχία είναι πράγμα απλό και λιτοδίαιτο – ένα ποτήρι κρασί, ένα κάστανο, ένα φτωχικό μαγκαλάκι, η βουή της θάλασσας. Τίποτα άλλο.

«Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά»

Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957, Έλληνας συγγραφέας

Αγκίστρι: Ο μικρός παράδεισος του Αργοσαρωνικού, ©Travel Salad

Φτάσαμε στην καρδιά του καλοκαιριού και τώρα όσο ποτέ ελπίζουμε για κάτι παραπάνω. Ο Αύγουστος διεκδικεί μία ακόμη στιγμή στην παραλία, ένα ακόμη παγωτό, ένα ακόμη ποτήρι κρασί, μία ακόμη συνάντηση, μια ακόμη προβολή στο θερινό σινεμά της γειτονιάς…

Τρέχει ο κόσμος να προλάβει τ’ άρωμα της θάλασσας, το αλάτι στο δέρμα και την άμμο στα μαλλιά και τα πόδια. Τρέχει να προλάβει την καρδιά από το καρπούζι, μην την πάρει άλλος. Τρέχει και η σκέψη μας δειλά-δειλά στα άγχη του φθινοπώρου και σ’ όλα αυτά που έρχονται.

Τα νησιά συναντούν τον Πολιτισμό, η Σαντορίνη το Orange Festival, η Μύκονος τις εκθέσεις και η Σύρος την Πινακοθήκη Κυκλάδων, ενώ η Λήμνος κερνάει ένα ακόμη “ποτηράκι κρασί” σε μία Έκθεση αφιερωμένη στο νέκταρ που εφραίνει καρδίαν.

Ευχόμαστε έναν Όμορφο& Καλό Μήνα, κοντά στη θάλασσα, κοντά σε φίλους, αγκαλιά με ένα βιβλίο συνοδεία φρουτώδων αρωμάτων και πάνω απ’ όλα με την ξεγνοιασιά εκείνων που απολαμβάνουν περισσότερο απ’ όλους την πιο ζεστή εποχή του χρόνου.

Ας γίνουμε για λίγο παιδιά…

Ε.Σ.

 

*Η φωτογραφία του editorial ανήκει στον ταξιδιωτικό ιστότοπο Travel Salad από την ανάτηση «Αγκίστρι: Ο μικρός παράδεισος του Αργοσαρωνικού». Στείλτε μας την δική σας φωτογραφία στο info@artharbour.gr.

 

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ