Αύγουστος 2018

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή.

2545
Οι σκύλοι είναι ο σύνδεσμός μας με τον παράδεισοΔεν ξέρουν κακό ή ζήλια ή δυσαρέσκειαΤο να κάθεσαι μ’ έναν σκύλο στην πλαγιά ενός λόφου ένα ηλιόλουστο απόγευμα είναι σαν να έχεις επιστρέψει στην Εδέμόπου η απραξία δεν ήταν βαρετή, ήταν ειρήνη!

Milan Kundera, 1929, Τσεχο-Γάλλος Συγγραφέας

Μετά την καταστροφή είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανασυνταχθείς. Τα σκυλιά, όταν είναι τραυματισμένα, κάθονται σε μια γωνιά και γλείφουν τις πληγές τους μέχρι να θρέψουν.

Με όσα συνέβησαν και συμβαίνουν, και άλλα που ίσως συμβούν, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να χάσουμε την Ελπίδα.

Με αυτό, λοιπόν, το Editorial του Αυγούστου θέλω να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία στην Ελπίδα. Ας μην την αφήσουμε να πεθάνει, ας φροντίσουμε γι’αυτήν κι ας στοχεύσουμε σε κάτι παραπάνω. Και θέλω σε δεύτερο χρόνο να σου πω ακριβώς με ποιον τρόπο θα καταφέρουμε να μη χάσουμε την Ελπίδα: θα μας βοηθήσουν τα σκυλιά!

Τα σκυλιά, αυτά τα υπέροχα πλάσματα που μόνο καλό έχουν να προσφέρουν στον άνθρωπο που απέβαλε κατά την εξέλιξή του όλα του τα πρωτόγονα ένστικτα και εκλογίκευσε τα πάντα. Αυτό που τα σκυλιά, και όλα τα ζώα, δεν έχασαν ποτέ είναι ο αυθορμητισμός, η παρόρμηση, η αγάπη χωρίς όρια, χωρίς φίλτρα, χωρίς διαχωρισμούς. Και αυτό ας διδαχθούμε από τα σκυλιά μας, το πώς να κοιτάμε ο ένας τον άλλον στα μάτια και να παραδινόμαστε στην αγάπη, στην Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και ένα ξεχωριστό σήμερα. Να χαιρόμαστε με αυτά που έχουμε, να φροντίζουμε το περιβάλλον, να πασχίζουμε για την ομόνοια και την ειρήνη.

Εκατοντάδες σκυλιά ψάχουν ένα σπίτι να διδάξουν την Αγάπη. Δώσε την ευκαιρία σε ένα αδεσποτάκι να δώσει σε σένα και την οικογένειά σου το σημαντικότερο μάθημα που θα διδαχθείς ποτέ, πώς να Αγαπάς και να δίνεσαι παντοτινά άνευ όρων.

Ο Αύγουστος ας φέρει γαλήνη στην ψυχή,  ελπίδα στην καρδιά και συγκέντρωση στον νου.

Καλό Μήνα σε όλους!

Ε.Σ


*Στείλτε μας τη δική σας φωτογραφία για το editorial του επόμενου μήνα στο info@artharbour.gr ή στον λογαριασμό μας στο Instagram.

close

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ