Αύγουστος 2019

Καλό Μήνα σε όλους ρουφώντας θάλασσα, ήλιο κι ουρανό και δίνοντας πίσω αγάπη.

4850
www.blackwells.co.uk
Η θάλασσα είναι το παν. Καλύπτει τα 7/10 της γήινης σφαίρας. Η ανάσα της είναι αγνή και υγιεινή. Είναι μια απέραντη έρημος όπου ο άνθρωπος δεν αισθάνεται ποτέ μόνος, γιατί η ζωή στροβιλίζεται από όλες τις πλευρές.

Iούλιος Βερν 1828 – 1905, Γάλλος Συγγραφέας

Όταν κοιτάς από ψηλά, Σαντορίνη © Ελίζα Σουφλή
Όταν κοιτάς από ψηλά, Σαντορίνη © Ελίζα Σουφλή

Η αγάπη, όπως κι η θάλασσα, δε χρειάζεται φίλτρα για να δείξει όμορφη· το ίδιο κι ο ουρανός, κι ο ήλιος, τα βουνά και τα δάση, τα νησιά κι ο άνθρωπος το ίδιο. Η φύση μάς προίκισε με όλα εκείνα που χρειαζόμαστε για να ‘μαστε όμορφοι και ελκυστικοί. Δουλειά θέλει μόνο η ψυχή, για να ‘μαστε μέσα κι έξω όμορφοι.

Όπως τα ζώα, κανείς δε γεννιέται κακός, κακία και εκδίκηση δεν υπάρχουν στο ζωικό βασίλειο, μα κι ο άνθρωπος σ’αυτό δεν ανήκει; Γιατί, λοιπόν, παραστρατεί;

Έχεις νιώσει πως η καλή σου πλευρά φωτίζεται σαν μικρή πυγολαμπίδα όταν είσαι κοντά σε ζώα ή πλάι στη θάλασσα ή σε ένα βουνό μονάχος; Αυτή είναι η φύση μας, να ρουφάμε τις στιγμές χωρίς να τις κλέβουμε από τους άλλους, δεν είμαστε ύαινες να ψάχνουμε θηράματα να κατασπαράξουμε, υπάρχει αρκετό φαΐ για όλους! Υπάρχει αρκετό συναίσθημα· η αγάπη – ευτυχώς! – είναι ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Όσο ο άνθρωπος υπάρχει και στέκεται κι ανασαίνει, ελπίζει κι ενεργεί, τόσο μπορεί να παραχθεί αγάπη και να εξαπλωθεί.

Αυτόν τον Αύγουστο, αυτό κοίτα να βρεις τα πιο αγνά σου ένστικτα, τα πιο αγαπησιάρικα, και να τα ρίξεις στο πεδίο της μάχης. Ν’ ανθίσει ο τόπος από αγάπη και τρυφερότητα!

Παίξε σαν τον σκύλο που κυνηγάει το μπαλάκι του, πέτα μακριά αν το θες σαν το πουλί που μεταναστεύει σ’ άλλους τόπους για να επιβιώσει, βούτα στο συναίσθημα σαν το δελφίνι που πηδάει μέσα έξω στο πέλαγος και σαν τη θάλασσα αφέσου για λίγο στους ανέμους.

Καλό Μήνα σε όλους ρουφώντας θάλασσα, ήλιο κι ουρανό και δίνοντας πίσω αγάπη.

Ε.Σ

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ