Δεκέμβριος 2019

Καλό μας Μήνα, και κάθε ευχή των γιορτών να γίνεται η βάση για να φτάνουμε μακρύτερα.

4450
Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό, είπε η πεταλούδα.
Πρέπει να έχεις λιακάδα, ελευθερία και ένα μικρό λουλούδι.
Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, 1805-1875, Δανός συγγραφέας
Prague

Από παιδί λάτρευα το καλοκαίρι. Παιχνίδια στην αμμουδιά, κολύμπι, τηγανιτά καλαμαράκια… Μεγαλώνοντας αγάπησα την άνοιξη· οι κατακόκκινες παπαρούνες, οι πρώτες αληθινά ζεστές μέρες, οι εκδρομές στο χωριό. Τα τελευταία χρόνια αγαπώ το φθινόπωρο, με τα δικά του ξεχωριστά χρώματα που γεμίζουν ζεστασιά την ψυχή, με τις πρώτες βροχές να ποτίζουν το έδαφος.

Ο χειμώνας είχε, όμως, πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Δεν ήταν μόνο τα Χριστούγεννα με τα πολύχρωμα φωτάκια και τα όμορφα στολίδια, το κρύο που μας φέρνει πιο κοντά, σε θεατρικές ή κινηματογραφικές αίθουσες, σε φιλικά γεύματα και κρασάδικα. Μα στην Πράγα αγάπησα τον χειμώνα όσο ποτέ άλλοτε. Το χιόνι, σε μία πόλη που ξέρει καλά πώς να του φερθεί, που το απολαμβάνει, που ο πάγος δεν την παραλύει, μα σχεδόν την αναζωογονεί, είναι δώρο!

Και τον ποιο βαρύ χειμώνα μπορούμε να τον ξεπεράσουμε μαζί αν είμαστε ενωμένοι μα ελεύθεροι, αν έχουμε ένα λουλούδι και λιακάδα. Και στον πιο βαρύ χειμώνα μπορούμε να τα βρούμε όλα αν πιστεύουμε σε έναν στόχο, αν έχουμε έναν σκοπό.

Με τον Δεκέμβρη έρχεται ο χειμώνας και μαζί του οι γιορτές. Ας περάσουμε αυτές τις διακοπές κάνοντας πράγματα που αξίζουν, ας αφιερώσουμε χρόνο στους ανθρώπους που μας χρειάζονται, ας δώσουμε εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, ας στοχεύσουμε στην αλλαγή και την καλυτέρευση.

Καλό μας Μήνα, και κάθε ευχή των γιορτών να γίνεται η βάση για να φτάνουμε μακρύτερα.

Ε.Σ

close

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ