Φεβρουάριος 2019

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή.

3531
Editorial για τον μήνα Φεβρουάριος 2019. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνεντεύξεις, κριτικές στο ART.harbour για τον Φεβρουάριο. Δείτε εδώ www.artharbour.gr. φεβρουάριος 2019 εκδηλώσεις
Στο Λιμάνι © Ελίζα Σουφλή

Και σμίγουν και χωρίζουν οι άνθρωποι
και δεν παίρνει τίποτα ο ένας απ’ τον άλλον.
Γιατί ο έρωτας είναι ο πιο δύσκολος δρόμος
να γνωριστούν.
Γιατί οι άνθρωποι, σύντροφε,
ζουν από τη στιγμή που βρίσκουν
μια θέση στη ζωή των άλλων.
Kαι τότε κατάλαβες γιατί οι απελπισμένοι
γίνονται οι πιο καλοί επαναστάτες.
Και μένουμε ανυπεράσπιστοι ξαφνικά,
σαν ένα νικητή μπροστά στο θάνατο ή
ένα νικημένον αντίκρυ στην αιωνιότητα.

Συμφωνία αρ.1

Τάσος Λειβαδίτης, 1922 – 1988, Έλληνας Ποιητής

Στο Λιμάνι © Ελίζα Σουφλή

Βρέθηκα μετά από καιρό στο λιμάνι και δεν ήξερα πώς να νιώσω ακριβώς για τους ανθρώπους και για τις στιγμές που ζήσαμε μαζί τους. Όλους αυτούς που αποχαιρετίσαμε κι εκείνους που βρήκαμε στον δρόμο μας μια μέρα ξαφνικά. Είναι, λοιπόν, αυτή η πρωτομηνιά ένας λόγος να ξαναβρεθούμε;

Ο Φλεβάρης έρχεται με φόρα να μας θυμίσει ότι ο χειμώνας είναι κοντά στο τέλος του και η άνοιξη ένα βήμα πριν μας ανοίξει τις αγκάλες της! Ένας μήνας λίγο πριν το τέλος και την αρχή.

Κι έτσι τυχεροί που είμαστε σ’ αυτήν τη μικρή χώρα να γευόμαστε τόσο πλούσιο το φυσικό φως, ξεκινάμε τους περιπάτους, τις βόλτες με τους τριχωτούς μας φίλους να περπατούν στο πλάι μας καμαρωτοί ή να τρέχουν ελεύθεροι σε κάποια παραλία ή κάποια (σπάνια βέβαια) πράσινη όαση. Το βραδάκι στο θέατρο ή το σινεμά της γειτονιάς και τα απογεύματα του Σαββάτου σε κάποια έκθεση στο κέντρο.

Μα ας πούμε αυτόν τον μήνα να τον αφιερώσουμε στην ποίηση. Ας βάλουμε στόχο να γνωρίσουμε τους νέους Έλληνες ποιητές κι ας θυμηθούμε εκείνους που οι στίχοι τους δε θα ξεχαστούν ποτέ. Άσε για λίγο τα αστυνομικά μυθιστορήματα των ξένων συγγραφέων και πιάσε στα χέρια του έναν αφιερωματικό για τον Μάνο Ελευθερίου.

Γι’ αυτόν τον μήνα θα σου ευχηθώ όσες συναντήσεις έληξαν άδοξα τώρα να έρθουν να επανορθώσουν, όσες δεν έγιναν ποτέ μα τόσο τις θελήσαμε να μας βρουν μια Κυριακή με ήλιο στο Θησείο και στις σελίδες των βιβλίων μας να συναντήσουμε όλα εκείνα τα μηνύματα που θα μας κάνουν να σταθούμε ψηλά και να αλλάξουμε με αποφασιστικότητα πορεία προς τα ‘κει που επιθυμούμε.

Καλό Μήνα σε όλους με αποφάσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά σ’ αυτό που αναζητάμε!

Ε.Σ


*Στείλτε μας τη δική σας φωτογραφία για το editorial του επόμενου μήνα στο info@artharbour.gr ή στον λογαριασμό μας στο Instagram.

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ