Φεβρουάριος 2020

Καλό μήνα, κι ας βρούμε όλοι μας το αληθινό μας σπίτι.

5183

Do I dare
Disturb the universe?
In a minute there is time
For decisions and revisions which a minute will reverse.

The Love Song of J. Alfred Prufrock

T.S.Eliot, 1888-1985, Αμερικανός ποιητής
Τολμάς; Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Είχα στο μυαλό μου πάντοτε ότι ο Thomas Eliot ήταν Άγγλος, κι όμως, ήταν γεννημένος στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών. Στα 25 του χρόνια μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αγγλία, όπου και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του· αυτή επέλεξε να γίνει η νέα πατρίδα του. Ίσως γι’αυτό κι εγώ λοιπόν να τον θεωρούσα πάντα Άγγλο, με βάση τη νέα του πατρίδα, αυτή που αποτέλεσε το σπίτι του.

Σκεφτόμουν πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα τις πατρίδες, τα σύνορα, γι’αυτό που ο καθένας λέει σπίτι του, για την πατρίδα που όλοι μας λίγο πολύ ψάχνουμε να βρούμε. Και αναρωτήθηκα, αν δεν νιώθεις καλά εκεί που ζεις, αν δεν νιώθεις πλήρης, αν κάτι σου λείπει εκεί που βρίσκεσαι ή αν θα ήθελες να είσαι κάπου αλλού, μα γιατί δεν φεύγεις; Είναι τόσο εύκολο όσο και δύσκολο. Ίσως το δυσκολότερο κομμάτι είναι η απόφαση, το ευκολότερο είναι το να φύγεις. Γιατί φεύγοντας πια, η ικανοποίηση για τη νέα αρχή θα σε κάνει να λάμπεις από χαρά.

Ας πούμε για τον Φεβρουάριο να φροντίσουμε να βρισκόμαστε εκεί όπου νιώθουμε καλά, εκεί όπου νιώθουμε ευχαριστημένοι. Αν αυτό είναι μια άλλη πόλη ας είμαστε εκεί, αν είναι ένας άνθρωπος ας είμαστε κοντά του.

Και αν δεν μπορούμε ακόμη να πάρουμε την απόφαση ή είμαστε μετέωροι στο τι θέλουμε πραγματικά, ας κάνουμε τουλάχιστον την καθημερινότητά μας πιο γεμάτη, πιο φωτεινή, πιο ουσιαστική με οδηγό την τέχνη και τη συντροφικότητα.

Καλό Μήνα σε όλους! Να τολμάτε!

Ε.Σ

 

Υ.Γ: Να και η λίστα με την οποία ξεκίνησε ο μήνας. Καλή ακρόαση!

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ