Ιανουάριος 2018

12369
©Χάρης Κανελλόπουλος

Τι είναι η αγάπη;
Δεν είναι συμπόνια μήτε καλοσύνη…
Στη συμπόνια είναι δύο, αυτός που πονάει κι αυτός που συμπονάει. Στην καλοσύνη είναι δύο, αυτός που δίνει κι αυτός που δέχεται.
Μα στην αγάπη είναι ένας… 
Σμίγουν οι δύο και γίνοναι ένα. Δεν ξεχωρίζουν…
Το εγώ κι εσύ αφανίζονται. 
Αγαπώ θα πει χάνομαι…

Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957, Έλληνας Συγγραφέας

©Χάρης Κανελλόπουλος

Σκεφτόμουν τις λέξεις που κάθε ευχή θα έπρεπε να περιέχει, μονολεκτικά ή περιφραστικά. Και κατέληξα σε τρεις…

Η πρώτη είναι η λέξη Αγάπη. Γιατί η Αγάπη είναι δύναμη, και είναι στήριγμα και αποτελεί το πιο γερό θεμέλιο για κάθε νέο ξεκίνημα και την πιο ισχυρή περγαμηνή για κάθε σχέση. Με την Αγάπη χτίζεις, με την Αγάπη διατηρείς και με Αυτήν νικάς τον χρόνο αγγίζοντας την αιωνιότητα.

Ως δεύτερη, σκέφτηκα τη λέξη Πίστη. Το ουσιαστικό του ρήματος πιστεύω. Υπάρχει άλλο ρήμα πιο ενεργητικό από αυτό; Πιστεύω σε μένα, πιστεύω στους άλλους, πιστεύω και κάνω τα όνειρά μου σχεδία και με πανί ένα όραμα φτάνω μακριά!

Και τέλος – και ποια άλλη θα μπορούσε ιδανικότερα να συνδυαστεί με τη λέξη τέλος από – τη λέξη Ελπίδα. Αν η Αγάπη δυναμώνει η Ελπίδα είναι αυτή που κρατά τη φλόγα ζωντανή, αυτή τη σπίθα που όσο κρατά, κρατάμε κι εμείς! Με Ελπίδα η προσπάθεια φέρει καρπούς, με Αυτήν η μια προσπάθεια φέρνει την επόμενη και το τέλος (ο σκοπός) έρχεται κοντύτερα!

Λοιπόν, ας ευχηθούμε για το έτος που ξεκινά μ’αυτόν τον Ιανουάριο να έχουμε τις τρεις αυτές λεξούλες σε αυθονία. Και με οδηγό την Τέχνη να δίνουμε χώρο σε νέα ξεκινήματα, να στηρίζουμε νέους καλλιτέχνες, να προχωράμε παρέα και να κοιτάζουμε πάντα μπροστά, αναζητώντας ένα ακόμη νέο λιμάνι!

Καλό Μήνα σε όλους με Αγάπη, Πίστη και Ελπίδα απ’το ART.harbour, το Λιμάνι των Τεχνών!

Ε.Σ


*Η φωτογραφία του editorial ανήκει στον Χάρη ΚανελλόπουλοΣτείλτε μας τη δική σας φωτογραφία για το editorial του επόμενου μήνα στο info@artharbour.gr ή στον λογαριασμό μας στο Instagram.

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ