Ιούλιος 2016

2061
Γαλάτσι, ©Χαρά Μαυρογιώργη

Look up at the sky. You’ll never find rainbows

if you’re looking down.

Charlie Chaplin, 1889-1977, English comic actor, filmmaker and composer

Γαλάτσι, ©Χαρά Μαυρογιώργη

Υστερόγραφο μήνα Ιουλίου

Τελευταία συζητώ συχνά περί δεσμεύσεων. Απέναντι σε δουλειές-δουλείες, σε ανθρώπους, σε κατάστασεις. Δεν μπορείς να φύγεις από τη δουλειά γιατί θα τους “κρεμάσεις”, δεν μπορείς να “φύγεις” από τη σχέση γιατί σου στάθηκε κι έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου να το ανταποδώσεις, δεν μπορείς να “φύγεις” από εκείνη τη φίλη που γνωρίζεστε χρόνια αλλά δεν έχετε τίποτα να πείτε πια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα τελικά το αντιμετωπίζεις εσύ που έχεις μάθει να κρατάς το λόγο σου, να σέβεσαι την υπόσχεσή σου απέναντι στον ‘Αλλον. Όποιος κι αν είναι αυτός.

Εγκλωβίζεσαι σε δεσμεύεσεις για έναν πολύ απλό και συγχρόνως σκληρό λόγο.

Γιατί δεν έχεις τίποτα πια να σε δένει.

Όταν ήσουν παιδί, το καλοκαίρι ήταν συνώνυμο της απόλυτης ξεγνοιασιάς και της ελευθερίας. Μεγαλώνοντας αρχίζεις ν’ αναζητάς όλο και πιο συχνά την απελευθέρωση, να σπάσεις τα δεσμά σου με ο,τι σε κρατά φυλακισμένο και περιορισμένο στα “κουτιά” του μυαλού σου.

Η γιαγιά μου η Χαρίκλεια μου έλεγε από μικρή “μόλις μπεις στη θάλασσα, θα γιάνει”. Και τώρα που μεγάλωσα, ξέρω με σιγουριά ότι δεν το έλεγε μόνο για τις γρατζουνιές στα γόνατά μου…

Φέτος το καλοκαίρι εύχομαι ν’ απελευθερωθείς από τα δεσμά σου και να κρατήσεις μόνο όσα σε δένουν, κάνοντας έτσι και μια μικρή ανακωχή με τον εαυτό σου. Μέχρι την επόμενη μάχη.


Καλό Μήνα σε όλους μας!

*Η φωτογραφία και το κείμενο του editorial ανήκουν στη Χαρά ΜαυρογιώργηΣτείλτε μας την δική σας φωτογραφία στο info@artharbour.gr

close

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ