Την αλήθεια τη “φτιάχνει” κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα.
Θεέ μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε.
Είναι διγαμία ν’ αγαπάς και να ονειρεύεσαι.
Αν δεν στηρίξεις το ένα σου πόδι έξω απ’ τη Γη ποτέ σου δεν θα μπορέσεις να σταθείς επάνω της.
Το άπειρο υπάρχει για μας όπως η γλώσσα για τον κωφάλαλο.
Χαράξου κάπου με οποιονδήποτε τρόπο και μετά πάλι σβήσου με γενναιοδωρία.
Έχει τη μέση της και η άκρη – άκρη.
Η Λύπη ομορφαίνει επειδή της μοιάζουμε.
Δίνε δωρεάν το χρόνο αν θες να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια.
Πιάσε την αστραπή στο δρόμο σου άνθρωπε· δώσε της διάρκεια· μπορείς!
Μια νομοθεσία εντελώς άχρηστη για τις Εξουσίες θα ‘τανε αληθινή σωτηρία.
Όταν ακούς “τάξη”, ανθρώπινο κρέας μυρίζει.
Με λόγια του αγαπημένου που ποιητή ήθελα να υποδεχθώ αυτόν τον μήνα, έναν ποιητή που στις λέξεις του παίζουν κρυφτό η παράδοση, η φύση, η Ελλάδα ολόκληρη, η ανθρωπιά και ο παράδεισος.
Επιστροφή στις ρίζες μας αυτόν τον Ιούλιο. Εκεί θα βρεις αυτό που γυρεύεις. Κι αν έχεις μάθει για τα καλά να φεύγεις, κοίτα αυτή τη φορά πώς να σταθείς για λίγο ή για περισσότερο εκεί, εδώ ή παραπέρα. Γιατί το να μένεις είναι πολύ πιο δύσκολη δουλειά από το να μένεις.
Όλα αυτά τα κενά που προσπαθούμε να καλύψουμε φεύγοντας μακριά τους, ας πούμε αυτό το καλοκαίρι, αυτόν τον Ιούλιο ότι θα σταθούμε με καμάρι μπροστά τους και θα τα κοιτάξουμε κατάματα. Θα δούμε τι είναι αυτό που λείπει, αν μπορεί να καλυφθεί θα το φροντίσουμε, αλλιώς θα υποσχεθούμε ότι θα δουλέψουμε μέρα και νύχτα για την αποδοχή και την πορεία μας μπροστά.
Με συμμάχους το γαλανό τ’ ουρανού και το μπλε της θάλασσας θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πάμε ένα βήμα παραπέρα αντιμετωπίζοντας το παρελθόν όπως του αξίζει, ως παρελθόν.
Καλό Μήνα σε όλους!
Ε.Σ
*Στείλτε μας τη δική σας φωτογραφία για το editorial του επόμενου μήνα στο info@artharbour.gr ή στον λογαριασμό μας στο Instagram.
Το ART.harbour χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη.
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότερα