Ιούνιος 2018

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή.

3406
Κέα © Αθανάσιος Μπιρλής
www.blackwells.co.uk
Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή.

Αντρέ Ζιντ, 1869-1951, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1947

Κέα © Αθανάσιος Μπιρλής

Για τους Έλληνες οι θάλασσα πάντα αποτελούσε βάλσαμο. Έχοντας μεγαλώσει σε μια χώρα που βρέχεται από το αλμυρό νερό απ’ όλες τις τις πλευρές, είναι εξαιρετικά δύσκολο κανείς να την αποχωριστεί.

Μα τι σημαίνει τελικά η θάλασσα για τον καθένα μας;

Θάλασσα θα πει ελευθερία, θα πει ευκαιρία, θάλασσα θα πει ταξίδι μα και προορισμός. Όσο πιάνει το μάτι να βλέπεις θάλασσα είναι ευτυχία· γεμίζει ο νους σου γαλανό, από τη μια μεριά της θάλασσας κι από την άλλη του ουρανού.

Ένα ακόμη καλοκαίρι ξεκινά αυτήν την 1η του Ιουνίου και αυτό που θέλω να ευχηθώ και να παρακαλέσω είναι να προσέχουμε αυτό το δώρο, τη θάλασσα και τις ακτές μας!
Όταν θα κατευθυνθείς στην παραλία πάρε μαζί σου το αγαπημένο σου βιβλίο, το περιοδικό που σε διασκεδάζει, το νέο σου σταυρόλεξο ή το μισοτελειωμένο σου sudoku. Πάρε μαζί σου ένα γυάλινο μπουκάλι, απέφυγε το πλαστικό!

Μη γίνεις ένας ακόμη λόγος θρήνου για το περιβάλλον, για τη θαλάσσια ζωή.

Καλαμάκια, σβησμένα τσιγάρα, πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια και σακούλες δεν έχουν θέση ούτε στην παραλία ούτε στη θάλασσα· η θέση τους είναι στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Κάθε χρόνο 12.000.000 πλαστικά καταλήγουν στους ωκεανούς!

Είμαστε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Ας φροντίσουμε όχι μόνο με τις σκέψεις μας, αλλά και με τις πράξεις μας φέτος να κάνουμε την αλλαγή για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον. Ας φροντίσουμε εμάς τους ίδιους!

Καλό Μήνα σε όλους!

Ε.Σ


*Η φωτογραφία του editorial ανήκει στον Αθανάσιο ΜπιρλήΣτείλτε μας τη δική σας φωτογραφία για το editorial του επόμενου μήνα στο info@artharbour.gr ή στον λογαριασμό μας στο Instagram.

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ