Ιούνιος 2020

Καλό μήνα, κι ας θυόμαστε ότι το καλοκαίρι δεν μπορεί να μας το στερήσει ποτέ κανείς.

6055
www.blackwells.co.uk

Φέρνει μηνύματα εις ταις ψυχαίς δροσάτα
η μελωδία της. Τα περασμένα νειάτα
θυμίζει χωρίς πίκρα και χωρίς καϋμό.
Οι περασμένοι έρωτες κρυφομιλούνε,
αισθήματα λησμονημένα ξαναζούνε
μες στων κυμάτων τον γλυκόν ανασασμό.

Φωνή απ’ την Θάλασσα (απόσπασμα)

Κ. Π. Καβάφης, 1863-1933, Έλληνας ποιητής
Δεν θα ξεχάσω από την Αίγινα το γαλάζιο του ουρανού που συναντά το βαθύ μπλε της θάλασσας κι όλο αυτό το μαγικό, τόσο κοντά στην Αθήνα! Ταξίδι στην Αίγινα τον Χειμώνα: Οι κρυφές γωνιές του νησιού, η γαστρονομία, ο πολιτισμός, το μπλε
Τα νησιά μάς περιμένουν…

“Άκου να δεις, εμείς θα βγούμε, θα ταξιδέψουμε. Δε θα φοβηθούμε.”

Θα βγούμε και θα ταξιδέψουμε, μα θα προσέχουμε. Θα προσέχουμε γι’ αυτούς που αγαπάμε, για ‘μας και για τους γύρω μας, τους αγνώστους που χρειάζονται την προσοχή μας.

Έφτασε ένα καλοκαίρι αλλιώτικο από τα προηγούμενα. Και όπως μάθαμε από μικροί σ’ αυτή τη χώρα, θα προσαρμοστούμε και σ’ αυτό. Σκέφτομαι καμιά φορά, πως ο Ήλιος και η Θάλασσα πράγματι κάνουν κάθε προσαρμογή ευκολότερη, γρηγορότερη…

Και οι πολιτιστικές δράσεις προσαρμόζονται κι αυτές στη νέα πραγματικότητα. Δεν άργησαν να ξεμυτίσουν τα πρώτα drive-in σινεμά. Όνειρο το είχα, όπως στις 80s & 90s ταινίες που έβλεπα να απολαύσω ένα σινεμά στο αμάξι με καλή παρέα, άνεση, ποπκόρν και ατμόσφαιρα μοναδική. Από τη Γλυφάδα μέχρι το Χαϊδάρι με το αυτοκίνητο κλείσε θέση!

www.blackwells.co.ukΚαι οι βόλτες δε σταματούν, ούτε οι καφέδες ή τα ποτά στο χέρι ή τα τραπέζια με φίλους. Η θάλασσα μάς περιμένει, οι αμμουδιές ελεύθερες να αράξουμε στην παραλία και να πάρουμε δυνάμεις απολαμβάνοντας το καλοκαίρι.

Ο Ιούνιος ας είναι ένας μήνας που θα πατήσουμε στα πόδια μας, θα αναδιοργανωθούμε, θα ξεκινήσουμε πια να ζούμε κανονικά στις νέες αυτές συνθήκες.

Καλό μήνα, κι ας θυμόμαστε ότι το καλοκαίρι δεν μπορεί να μας το στερήσει ποτέ κανείς.

Ε.Σ

Υ.Γ: Και επειδή καλοκαίρι=θάλασσα (τουλάχιστον για τους περισσότερους), να μία μουσική λίστα που θα φέρει τα κύματα κοντά σου.

*

Καλή ακρόαση!

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ