Οκτώβριος 2016

6902
Άγιος Γεώργιος, Νάξος, ©Ζωή Μπουλουγούρα
www.blackwells.co.uk

Δεν έχουμε δικαίωμα να καταναλώνουμε την ευτυχία, όταν δεν την παράγουμε.

George Bernard Shaw, 1856-1950, Ιρλανδός συγγραφέας

Άγιος Γεώργιος, Νάξος, ©Ζωή Μπουλουγούρα

Οκτώβριος. Πήρε την ονομασία του από τη λατινική λέξη Octo (=οκτώ), επειδή στο αρχαίο δεκάμηνο ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο όγδοος στη σειρά μήνας. Μετακινήθηκε στη δέκατη θέση όταν προστέθηκαν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, αλλά διατήρησε την παλιά του ονομασία.  Στο λαϊκό καλεντάρι, ο Οκτώβριος ονομάζεται Αϊ-Δημήτρης, Βροχάρης, Σποριάς και Μπρουμάρης.

Για εμάς, είναι ο μήνας που κλείνουν επίσημα οι ομπρέλες στις παραλίες και ανοίγουν οι αγκαλιές σε ζεστά σπίτια. Και όταν λέμε ζεστά, εννοούμε εκείνα που η αγάπη (Α) των ανθρώπων παράγει θερμότητα (Θ) και δημιουργεί την ευτυχία (Ε).

Ισχύει λοιπόν η εξίσωση:  Α + Θ = Ε

Ο καθένας μας έχει το δικό του «άγνωστο» στην παραπάνω εξίσωση. Όταν καταφέρουμε και βρούμε το δικό μας, τότε θα έχουμε τα πάντα.

Διότι, μάτια μου, η ζωή είναι σαν τα μαθηματικά. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο, γιατί όταν προσθέτεις το μηδέν σε οποιονδήποτε αριθμό, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Καλό μας μήνα με περισσότερα χαμόγελα!

https://www.youtube.com/watch?v=t1x8DMfbYN4

Ζ.Μ.

*Η φωτογραφία& το editorial ανήκει στη Ζωή Μπουλουγούρα. Στείλτε μας τη δική σας φωτογραφία μαζί με ένα συνοδευτικό κείμενο στο info@artharbour.gr .

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ