Λοιπόν, τι λες; Μήπως ήρθε η ωρα να εντάξεις κι εσύ τη Yoga στη ζωή σου; Μια καλή ιδέα θα ήταν να δοκιμάσουμε με τους λιλιπούτειους φίλους μας κάποιες από τις στιγμές yoga που προτείνει αυτό το βιβλίο!

Η yoga μπήκε στη ζωή μου πριν από αρκετά χρόνια. Το γυμναστήριο που πήγαινα είχε προγράμματα yoga τα βράδια αργά και είπα να δοκιμάσω. Έτσι, στην πρώτη φορά κιόλας ,κατάλαβα ότι αυτή η πρακτική ήρθε στη ζωή μου για να μείνει. Η σχέση μου με τη yoga πέρασε από πολλά στάδια· άλλοτε ήταν μέρος της καθημερινότητάς μου και άλλοτε ένιωθα ότι ήθελα να κρατήσω μία απόσταση. Ένα πολύ βασικό συστατικό της yoga, όμως, έμενε πάντοτε μαζί μου και με ακολούθησε και συνεχίζει να με ακολουθεί: οι αναπνοές.

Όταν διάβασα τον τίτλο του βιβλίου Κι εγώ κάνω YOGA ανάμεσα στα email του ART.harbour αναρωτήθηκα τι μπορεί να σημαίνει. Η εικόνα μιας οικογένειας στη στάση του Δέντρου με έκανε να χαμογελάσω. Αυτό το βιβλίο ήθελα να είναι μέρος της βιβλιοθήκης μου. Ήθελα με μεγάλη ανυπομονησία να δω τι έχει να μου πει και κυρίως, πώς η Delia Hernández και η Sara Meteos σκόπευαν να παρουσιάσουν τη yoga, στα μικρά παιδιά!

Στην αρχή θεώρησα ότι κάτι τέτοιο είναι φυσικά αδύνατον. “Μα τα παιδιά είναι ΠΑΙΔΙΑ!”, σκέφτηκα, θέλουν τρέξιμο, κρυφτό, κυνηγητό, πώς θα μπορέσουν να αγαπήσουν τη yoga;”. Αρκούσαν λίγες ώρες ανάγνωσης, ώστε γρήγορα να καταλάβω πώς η Delia Hernández θέλει να εντάξει ολόκληρη την οικογένεια στη φιλοσοφία της yoga πέρα από την άθληση, μα περισσότερο ως προς τη θεραπευτική της δράση στην ψυχή και την καρδιά.

Περιγράφοντας 10 στιγμές γιόγκα, 10 πρακτικές που μπορεί να ενσωματώσει μία οικογένεια στην καθημερινότητά της με σκοπό να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των μελών, να ενδυναμώσει τους δεσμούς της και φυσικά να δώσει μικρές νότες χαράς στη ζωή εντός και εκτός σπιτιού.

Λοιπόν, τι λες; Μήπως ήρθε η ωρα να εντάξεις κι εσύ τη Yoga στη ζωή σου; Μια καλή ιδέα θα ήταν να διαβάσεις αυτό το βιβλίο! | βιβλία yoga για παιδιά.

Ήξερες ότι μπορείς να δοκιμάσεις yoga με το παιδί ή τα παιδιά σου; Φυσικά και μπορείς! Στάσεις όπως ο πολεμιστής, η κόμπρα, το δέντρο, το βουνό, αλλά και μέθοδοι αναπνοής, όπως η αναπνοή του αστεριού μάς υπενθυμίζουν πώς η yoga μπορεί να γίνει ασχολία μικρών και μεγάλων και να πάρει μακριά τις εντάσεις, τις απογοητεύσεις και τα αρνητικά συναισθήματα.

Η μικρούλα Βέρα καθοδηγεί τον αναγνώστη σε μία βόλτα μέσα στην οικογένειά της και τις δικές τους στιγμές yoga! Η yoga βοηθά την ίδια και τον μικρό της αδερφό, τον Ματέο, να βελτιώσουν την επικοινωνία τους και με οδηγό την ηρεμία, αλλά και το παιχνίδι, να μάθουν να λύνουν τις διαφορές τους με αγάπη, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και στο εξωτερικό περιβάλλον, μόνοι τους και με τους γονείς τους. Μία από τις βασικές αρχές της yoga είναι “αγάπα τον εαυτό σου, όπως είναι” και αυτό το πολύ σημαντικό μήνυμα της αποδοχής μπορούμε να περάσουμε στα παιδιά.

“Πάνω απ’ όλα, απολαμβάνουμε, διασκεδάζουμε, νιώθουμε και αναπνέουμε… μαζί.”

Η συγγραφέας, Dalia Hernández, αν και εργάζεται στον τομέα του marketing, αγάπησε τόσο πολύ τη yoga που δεν έμεινε στην άσκηση αυτής, αλλά προχώρησε στη διδασκαλία της και γρήγορα κατάλαβε ότι αυτό που την έλκυε περισσότερο ήταν η yoga για παιδιά. Σύντομα, λοιπόν, ίδρυσε το Hippy Kids Yoga & το La Caza Mágica del la Calma. Και τα δύο φυσικά αφορούν την προσέγγιση της yoga από τα παιδιά.

Δεν άργησε έτσι να γεννηθεί η ιδέα για ένα βιβλίο σχετικά με το ίδιο θέμα. Η Hernández απευθύνεται σε παιδιά και γονείς. Οι τελευταίες σελίδες του βιβλίου της είναι αφιερωμένες σε έναν “οδηγό γιόγκα” για γονείς, ενώ ακολουθούν σημαντικές συμβουλές επί του θέματος.

Πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε έναν χώρο κατάλληλα για αυτόν ακριβώς τον σκοπό;

Ποια είναι τα κατάλληλα ρούχα για μικρούς και μεγάλους; Και ποιες οι ιδανικές συνθήκες πρακτικής της Yoga στο σπίτι;

Στο τέλος παρουσιάζεται μία σειρά από στάσεις yoga και ασκήσεις αναπνοών, που μπορούν να αποτελέσουν την αρχή για να εντάξεις κι εσύ στη δική σου καθημερινότητα αυτήν την ωφέλιμη συνήθεια!

Στην εικονογράφηση της Sara Meteos κυριαρχούν τα ζεστά και ζωηρά χρώματα, οι φιγούρες είναι ακριβώς όπως θα φανταζόμουν τις φιγούρες ενός βιβλίου που μιλά για τη ευεργετική δύναμη της yoga: στα πρόσωπά τους αποτυπώνεται η χαρά της στιγμής, η ισορροπία, κάτι που λείπει από τα πρόσωπα των περισσότερων ανθρώπων στις μέρες μας.

Λοιπόν, τι λες; Μήπως ήρθε η ωρα να εντάξεις κι εσύ τη yoga στη ζωή σου; Μια καλή ιδέα θα ήταν να δοκιμάσουμε με τους λιλιπούτειους φίλους μας κάποιες από τις στιγμές yoga που προτείνει το βιβλίο!

Λοιπόν, τι λες; Μήπως ήρθε η ωρα να εντάξεις κι εσύ τη Yoga στη ζωή σου; Μια καλή ιδέα θα ήταν να διαβάσεις αυτό το βιβλίο! | βιβλία yoga για παιδιά.

Το βιβλίο Κι εγώ κάνω YOGA κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πρώτη Ύλη, ενώ ο πρωτότυπος τίτλος του είναι Yo tambien hago yoga.

Ακολούθησε το ART.harbour και κέρδισε νέους και παλιούς τίτλους για τη βιβλιοθήκη σου!

Facebook

Instagram

Twitter


Κι εγώ κάνω YOGA

Delia Hernández & Sara Meteos

Είδος: Παιδική λογοτεχνία

Εκδόσεις: Πρώτη Ύλη, 2019

close

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ