Υπάρχουν δύο όψεις στη δουλειά μου. Η μία είναι αυτή που γίνεται κατά παραγγελία και αφορά την επαγγελματική μου ταυτότητα. Η άλλη είναι αυτή όπου κάνω ό,τι θέλω. Εκεί λειτουργώ ως ερασιτέχνης. Η πρώτη δεν έχει καμία σχέση με την άλλη, αλλά η πρώτη είναι εκείνη που μου δίνει χρήματα.

Elliott Erwitt

(26 Ιουλίου 1928, Παρίσι, Γαλλία)

Elliot Erwitt: Ο Λάτρης της οικουμενικότητας της φωτογραφικής στιγμής! Ένα αφιέρωμα στον διάσημο φωτογράφο, στα πλαίσια του αφιερώματος στη Φωτογραφία...

Γεννημένος το 1928 στο Παρίσι, έφυγε για το Μιλάνο, το οποίο εγκατέλειψε λόγω του φασισμού για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με πλούσιο βίο στη Νέα Υόρκη, απέκτησε 6 παιδιά, ένα όμορφο σπίτι στην εξοχή, τον Σάμι τον αγαπημένο του σκύλο και μια τεράστια συλλογή από κρεμάστρες που κλέβει από τα ξενοδοχεία όπου μένει στα ταξίδια του.

Στο σπίτι του Elliott Erwitt δε θα βρει κανείς φωτογραφίες, ωστόσο πάντοτε συγκινείται όταν τις ξανά αντικρίζει, ενώ δηλώνει συγκινημένος από την “οικουμενικότητα της φωτογραφικής στιγμής”.

Ασχολήθηκε με τον έρωτα, τα παιδιά και τους τετράποδους φίλους μας, τα σκυλιά, στα οποία είχε μεγάλη αδυναμία, ενώ έφτασε να απαθανατίσει από τους πρώτους πυραύλους της Μόσχας και τον Νίξον στο περίφημο Kitchen Debate, έως την επαναστατική Κούβα, τον Τσε Γκε Βάρα και τον Τζον Κένεντι.

Ένα από τα αγαπημένα του θέματα ήταν τα πόδια, κοριτσιών με σκυλάκια, περαστικών στον δρόμο, παιδιών που παίζουν…

Ο Erwitt πίστευε στη δυσκολία της καθημερινότητας, όπως έλεγε “για να τραβήξεις μια καλή φωτογραφία πρέπει τουλάχιστον να μην είσαι βαρετός!”.

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ