Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017. Δεν έφτανε μόνο η ακύρωση της τελευταίας μέρας του Release Athens Festival στις 17 Ιουνίου – έπειτα από την ανακοίνωση για το πρόβλημα υγείας του Jay Kay – έπρεπε και τη δεύτερη μέρα να βρέχει καταρρακτωδώς;

Κάπως έτσι ξεκινήσαμε το απόγευμα με ομπρέλες, βρεγμένα μαλλιά και απορία για το αν θα γίνει κανονικά η συναυλία. Κανένας λογικός δε θα ξεκινούσε για μια συναυλία σε ανοιχτό χώρο με καταιγίδα και πλημμύρες στους δρόμους . Κι όμως, ήμασταν όλοι εκεί…

Βροχή στην Πλατεία Νερού: Release Athens Festival Day 2

Throw back…

Στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο ο κόσμος είναι αρκετά μαζεμένος. Φυσιολογικό με τόσο νερό, και υγρασία στο 100%. Παρέες συγκεντρωμένες σε γωνιές κάτω από μια ομπρέλα και μουσικές σε πιο χαμηλό tempo είναι η αίσθηση που συνοδεύει τα πρώτα συγκροτήματα (Chinese basement, Omega Ray, Kadebostany).

Chinese basement setlist:
Δύναμη που σπρώχνει και κινεί / Ο ιαχός / Ηχώ / Ο,τι καλύτερο μπόρεσα να βγάλω / Τικ / Κρίνος

Omega Ray setlist:
Κυκλικός χορός / Ξενιστής

Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός, μαζί με τη διάθεση, έφτιαξαν από τους Kadebostany και μετά, οπότε και ο κόσμος αρχίζει να απλώνεται περισσότερο και να νιώθει πιο άνετα. Μεταξύ μας, λόγω καιρού, αδικήθηκαν οι Kadebostany, που παρ’ όλα αυτά έδωσαν μια πολύ καλή performance!

Βροχή στην Πλατεία Νερού: Release Athens Festival Day 2
Φωτογραφία: Γιάννης Σκάντζος

Kadebostany setlist:

Soldiers of love /Mind if i stay /Invisible man – Rappel /Daddy Run Away /Heroes (D. Bowie cover) /Teddy Bear /Joy & Sorrow /Crazy in Love (Beyonce cover) /Castle in the Snow /National Anthem /Frozen to Death /Early morning dreams

H Fullah Sugah, φυσικά με συνοδεύει αυτό το βροχερό συναυλιακό βράδυ με ένα casual total outlook. Ολόσωμη φόρμα, ένα ανάλαφρο πουκαμισάκι για τη δροσιά και την υγρασία της ημέρας, και τα ανάλογα αξεσουάρ, που με κάνουν να κινούμαι άνετα στο συναυλιακό χώρο, υπό τις περίεργες αυτές καιρικές συνθήκες. Αυτό μ’ αρέσει στη Fullah Sugah… μπορείς να βρεις πάντα κάτι για κάθε περίσταση, no matter the weather!

Οι Archive βγαίνουν στη σκηνή για να δυναμιτίσουν το κοινό. Εδώ ξεχωρίζεις και τους πρώτους ενθουσιασμούς με τα “You Make Me Feel”, “Bullets” και “Fuck U”!

Βροχή στην Πλατεία Νερού: Release Athens Festival Day 2 Βροχή στην Πλατεία Νερού: Release Athens Festival Day 2

Archive setlist:

Driving in Nails /The False Foundation /Crushed /Kid Corner /You Make Me Feel /Splinters /Bullets /Fuck U / Controlling Crowds /Numb

Και επιτέλους, το έδαφος στρωμένο και στην κυριολεξία στεγνό 🙂 για τους πολυαναμενόμενους Thievery Corporation, οι οποίοι μας ταξιδεύουν από τη μία άκρη της γης στην άλλη.

Βροχή στην Πλατεία Νερού: Release Athens Festival Day 2

Thievery Corporation setlist:
The Forgotten People / Until the Morning / True Sons of Zion / Letter to the Editor / Culture of Fear / Illumination / Le Monde /Love Has No Heart /Weapons of Distraction /La Femme Parallel /Ghetto Matrix /Amerimacka / Time+Space / The Heart’s a Lonely Hunter /Fight to Survive /Warning Shots /The Richest Man in Babylon /Roadblock /Sweet Tides /Lebanese Blonde /Drop Your Guns

Βροχή στην Πλατεία Νερού: Release Athens Festival Day 2

Μετά από όλα αυτά, θα αναρωτιέσαι μάλλον… γιατί ενώ βρισκόμαστε στον Ιούλιο, ακόμα σκεφτόμαστε το Release Athens Festival? Να γιατί…!

  • Η τοποθεσία στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο αποτελεί από μόνη της τόπο συνάντησης και hot spot του καλοκαιριού.
  • Η διοργάνωση του Release Athens Festival είναι άψογη και αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που θα προκύψουν με άνεση, αμεσότητα και ταχύτητα.
  • Τα μεγαλύτερα ονόματα συγκεντρώνονται ακόμα και την ίδια μέρα πάνω στη σκηνή ( ουαου!!!)
  • Release Athens Festival connecting people!!! Βλέπουμε φίλους και γνωστούς από το πουθενά.

    Αυτή τη φορά συνάντησα: Την αγαπημένη μου Πέννυ Μπαλτατζή (για δες εδώ ομορφιές και μουσικές της). Πάντα όταν τη συναντώ είναι καλό σημάδι 🙂.

  • Νιώθουμε πάλι παιδιά με τις εκπλήξεις που επιφυλλάσσει η διοργάνωση. Δώρα, παιχνίδια και τις πιο ωραίες υπαίθριες πολυθρόνες για να απολαύσεις συναυλία.
  • Ξεχνάμε έννοιες και διασκεδάζουμε χωρίς να κουραζόμαστε. Στην Πλατεία Νερού υπάρχει αρκετός χώρος για να βρεις μια γωνιά να αράξεις, να απομακρυνθείς από το χαμό, να μιλήσεις και να επιστρέψεις όταν είσαι έτοιμος. Ο χώρος, ο κόσμος και ο τρόπος διεξαγωγής του Release Athens Festival είναι ιδανικά για να απολαύσεις μια συναυλία.

Βροχή στην Πλατεία Νερού: Release Athens Festival Day 2

Κι ενώ τώρα ουσιαστικά ξεκινάει το καλοκαίρι μας, ανυπομονούμε ήδη για την έναρξη του επόμενου συναυλιακού καλοκαιριού… με το 3ο Release Athens Festival 2018! Μέχρι τότε κάνουμε throw back στην Electro Pop Ψυχεδέλεια της πρώτης μέρας και στη δεύτερη dap – reggae βραδιά!


Κείμενο: Νάντια Σουφλή

Φωτογραφίες: Γιάννης Σκάντζος, Βαγγέλης Δοανόγλου

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ