Έκθεση ζωγραφικής «FLASHBACK» του Ιωάννη Καραλιά | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

1005

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του διεθνούς φήμης εικαστικού Ιωάννη Καραλιά, με τίτλο «FLASHBACK» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 19.30. Πρόκειται για μια αναδρομική́ έκθεση που περιλαμβάνει έργα που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης από το 2009 έως το 2019.

Η εικαστικός και συγγραφέας Ράνια Καπελιάρη αναφέρει για το έργο του Ιωάννη Καραλιά «…Βάζει συχνά́ τον εαυτό του σε κίνδυνο. Αλλάζει διαρκώς τα θέματά του, εισάγει στην εικόνα στοιχεία από τις εμπειρίες του και φυσικά αρνείται την κλασσική́ απεικόνιση του αντικειμενικού κόσμου. 

Η ανθρώπινη μορφή είναι ο βασικός άξονας του έργου του. Άλλοτε σε κλειστοφοβικούς χώρους, άλλοτε σε ανοικτούς, τα σώματα σκιερά, μοναχικά, ακρωτηριασμένα από τις επιλογές  τους, παλεύουν με τα δεσμά τους. Λίγα, πολύ λίγα πορτραίτα. Χειρονομίες σαν ιερογλυφικά. Ένα μεγάλο κίτρινο σιντριβάνι έρχεται σαν από παιδικό σχέδιο να δροσίσει την ένταση. Η θάλασσα ανοίγεται σαν αγκαλιά για μία φορτισμένη φιγούρα…»

Έκθεση ζωγραφικής «FLASHBACK» του Ιωάννη Καραλιά | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
Reflections
The boy on the chair

O κριτικός τέχνης και συγγραφέας Christian Narkiewicz – Laine αναφέρει για τα έργα του καλλιτέχνη «…Ενάντια στους συμβατικούς χρωματικούς κανόνες ζωγραφικής σε καμβά, συχνά χρησιμοποιεί ακόμη και τα χέρια του για να πετύχει κάποιες ιδιαιτέρως τολμηρές και άλλοτε πιο σκοτεινές πινελιές, δίδοντας ένα έντονο και παθιασμένο ταυτόχρονα αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση. Πρόκειται για έναν υπερβατικό καλλιτέχνη ο οποίος πιστεύει ότι ο κόσμος της ύλης είναι μονάχα μία από τις πολυάριθμες πραγματικότητες που ο ανθρώπινος νους μπορεί να συλλάβει.»

Με αφορμή την έκθεση έχει εκδοθεί κατάλογος με τα έργα του καλλιτέχνη από τις εκδόσεις Metropolitan Αrts Press, Ltd.


Χώρος: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά

Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Μαρτίου, 19.30 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: Από τις 6 έως τις 29 Μαρτίου, 2020
Ημέρες & Ώρες: Τρίτη έως Παρασκευή: 11.00 – 19.00, Σάββατο: 11.00 – 17.00

close

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

Please enter your comment!
Please enter your name here