Κείνο που μένει τελικά: Νέο άλμπουμ από τον Γιάννη Ζαχαρέλλη

1808
www.blackwells.co.uk

Μια προσπάθεια πολλών χρόνων ολοκληρώθηκε με την έκδοση του νέου cd με τον τίτλο “Κείνο που μένει τελικά” του Γιάννη Ζαχαρέλλη.

Όπως σημειώνει κι ο ίδιος:
” Το τραγούδι μπήκε ενεργά στη ζωή μου γύρω στα 17, σχεδόν παράλληλα με την κιθάρα. Παρέα με φίλους ή κατά μόνας, ανακάλυπτα τον κόσμο και τον εαυτό μου. Τα τραγούδια αυτά καλύπτουν ένα χρονικό όριο μιας εικοσαετίας περίπου. Από το εφηβικό ξάφνιασμα της νιότης και τη λαχτάρα για ζωή, μέχρι τις πιο ώριμες μέρες της περισυλλογής. Η περιπέτεια της ζωής ακόμη συνεχίζεται…”

Το cd εμπεριέχει 9 τραγούδια:

1. Βγήκε ένας ήλιος

μουσική: Γιάννης Ζαχαρέλλης

στίχοι: Γιώργος Καραγιάννης μαζί με τη Μαρία Λαχανά

2. Φέρε

μουσική: Γιάννης Ζαχαρέλλης

στίχοι: Στρατής Ζαχαρέλλης

3. Ικαρία

μουσική: Γιάννης Ζαχαρέλλης

στίχοι: Στρατής Ζαχαρέλλης

τραγούδι: Μέλη Χατζηαθανασίου – Καρακάση

4. Άγγελος πεπτωκώς

μουσική: Γιάννης Ζαχαρέλλης

στίχοι: Γιώργος Καραγιάννης

5. Ο ήχος του ονείρου

μουσική: Γιάννης Ζαχαρέλλης

στίχοι: Γιώργος Καραγιάννης

τραγούδι: Μαρία Κηλαηδόνη

6. Λαθρεπιβάτες του καιρού

μουσική: Γιάννης Ζαχαρέλλης

στίχοι: Γιώργος Καραγιάννης

φωνητικά: Μαρία Λαχανά

7. Ποιο πλοίο (στον μπαρμπα-Γιάννη)

μουσική: Γιάννης Ζαχαρέλλης

στίχοι: Γιώργος Καραγιάννης

συμμετέχει: η Αθηνά Κοτρίδη

8. Οι φίλοι μου

μουσική: Γιάννης Ζαχαρέλλης

στίχοι: Γιώργος Καραγιάννης

τραγούδι: Μαρία Λαχανά

9. Κείνο που μένει τελικά

μουσική – στίχοι: Γιάννης Ζαχαρέλλης

φωνητικά: Μέλη Χατζηαθανασίου – Καρακάση

Ποιος είναι ο Γιάννης Ζαχαρέλλης

Ο Γιάννης Ζαχαρέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13/11/1978. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 16 ετών, στο Δημοτικό ωδείο Γλυφάδας, και απέκτησε δίπλωμα κιθάρας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών το 2004, με καθηγήτρια την Ειρήνη Κώνστα, με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο.

Από το 2000-2006 ήταν μέλος της «Ορχήστρας Κιθαριστών», υπό την διεύθυνση της Ειρήνης Κώνστα και του Νίκου Χατζηελευθερίου. Με συναυλίες στην Αθήνα, αλλά και την επαρχία, καθώς και συμμετοχή σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.
Το 2004 συμμετείχε στη συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τις 100 κιθάρες του κιθαριστή και συνθέτη Βαγγέλη Μπουντούνη.
Το 2006 απέσπασε το Α’ βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας που διοργάνωσε η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων.
Τον Ιανουάριο του 2010 απέκτησε το πτυχίο Αρμονίας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Σπύρο Κλάψη.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής και διεύθυνσης χορωδίας για δύο χρόνια, με καθηγήτρια την Ειρήνη Επιτρόπου.

Από το 1999-2001 παρακολούθησε σεμινάρια μουσικής ερμηνείας του διακεκριμένου πιανίστα και διευθυντή ορχήστρας Γιώργου Χατζηνίκου.
Έχει συμμετάσχει ως εκτελεστής και ακροατής σε διάφορα σεμινάρια με μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια ονόματα: Roland Dyens, Oscar Ghiglia,
David Grimes, Hubert Kappel, Royal College of music and drama of Scotland, Pavel Steidl, Γιώργος Μουλουδάκης.
Έχει συνθέσει κομμάτια για κιθάρα καθώς και τραγούδια. Έχει γράψει μουσική για σχολικές παραστάσεις, για ντοκιμαντέρ, για διαφήμιση, και για τη μεσαίου μήκους ταινία «Απόσταση Επαφής» του Μίμη Παπαροϊδάμη.
Έχει συνθέσει τη μουσική για το παραμύθι, «Η πολυασχολούπολη και η τεμπελοχώρα» του Στέφανου Γανωτή, εκδόσεις Καλοκάθη.
Έχει συνθέσει τη μουσική για την μουσικοθεατρική παράσταση
«Ο λαίμαργος βασιλιάς» της Αθηνάς Δρακοπούλου σε σκηνοθεσία Νάσας Χατζή, όπου παρουσιάστηκε στα Δημοτικά θέατρα Πεύκης και Λυκόβρυσης.
Έχει συνθέσει μουσική για το περιοδικό «Παράθυρο στην εκπαίδευση».
Τον Ιανουάριο του 2013 εκδόθηκε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος «Σφυρίζοντας στο δρόμο» με δικές του συνθέσεις για σόλο κιθάρα.
Το καλοκαίρι του 2016, εκδόθηκε και το βιβλίο, με συνοδεία ψηφιακού δίσκου «Σφυρίζοντας στο δρόμο» από τις εκδόσεις Cambia.
Από το 2005 συνεργάζεται με τον κιθαριστή Δημήτρη Μαστροπέρρο είτε ως ντουέτο είτε με την συμμετοχή και άλλων μουσικών, παρουσιάζοντας μουσικές από την αναγέννηση μέχρι σήμερα, καθώς και δικές του συνθέσεις σε διάφορους χώρους (ωδεία, πολιτιστικά κέντρα, μουσικές σκηνές).
Από το 2010, έχει δημιουργήσει την ομάδα «Μουσικές Αφηγήσεις» μαζί με την εκπαιδευτικό Αγγελίνα Λούκαρη όπου συνοδεύει μουσικά, αφηγήσεις παραμυθιών και παρουσιάσεις βιβλίων σε διάφορους χώρους(νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, πολυχώρους τέχνης).

Είναι μέλος της «Ομάδα Ηχοβολή» (Στέφανος Γανωτής-λύρα, κρουστά, φωνή, Ηλίας Αργυρόπουλος-λαούτο, μαντολίνο, Γιάννης Ζαχαρέλλης-κιθάρα, φωνή) όπου παρουσιάζουν διασκευές παραδοσιακών και έντεχνων τραγουδιών και έχουν δώσει διάφορες συναυλίες ανά την Ελλάδα (Αθήνα, Άρτα, Νάξο, Κάτω Ιταλία).

Έχει δημιουργήσει το σχήμα «Μουσική Βαλίτσα» από το 2010. Το σχήμα παρουσιάζει κυρίως μουσικές και τραγούδια δικά του και διασκευές συνθετών όπως, Μάνος Χατζιδάκις, Astor Piazzolla, J.S.Bach, Eric Satie, Celso Machado, και άλλα τραγούδια Ελλήνων συνθετών.
Αυτή την στιγμή η μπάντα αποτελείται από τους: Αντώνη Αθανασόπουλο στο βιολί και μαντολίνο, τον Δημήτρη Τάσαινα στο τραγούδι και στο κοντραμπάσο, τη Μαρία Λαχανά στο τραγούδι και τον Γιάννη Ζαχαρέλλη στην κιθάρα και στο τραγούδι.
Τον Σεπτέμβριο του 2022 εκδόθηκε το πρώτο του άλμπουμ «Κείνο που μένει τελικά» με δικά του τραγούδια, σε στίχους των Γιώργο Κ. Καραγιάννη, Στρατή Ζαχαρέλλη και Γιάννη Ζαχαρέλλη. Το σχήμα έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές και πολυχώρους τέχνης στην Αθήνα.
Διδάσκει κλασική κιθάρα επί 18 συναπτά έτη, στο ωδείο «Θαλής» από την ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005, έως σήμερα και στη μουσική σχολή του δήμου Διονύσου, για 16 συναπτά έτη, από την ακαδημαϊκή χρονιά 2006-2007, έως σήμερα.
Τον Ιούλιο του 2021 απέκτησε το πτυχίο Αντίστιξης, από την Μουσική σχολή του δήμου Διονύσου, με καθηγητή τον Γιάννη Τουφεξή.
Έχει συνθέσει τη μουσική για το επερχόμενο βιβλίο, «Τα μυρμηγκάκια» του συγγραφέα Στέφανου Γανωτή.

Μαζί με τον κιθαριστή Δημήτρη Μαστροπέρρο, ετοιμάζουν την έκδοση ενός βιβλίου που θα απευθύνεται σε αρχάριους μικρούς κιθαριστές.

Θεωρεί την διδασκαλία μουσικής σε παιδιά, και μάλιστα από μικρή ηλικία, ως ζωτικής σημασίας για την διάπλαση του χαρακτήρα τους, έτσι ώστε μέσα από την αγάπη για την μουσική να οδηγηθούν, και οδηγηθούμε, σε ένα μαγικό ταξίδι στον καλύτερο εαυτό μας.

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια του Γιάννη Ζαχαρέλλη στους παρακάτω συνδέσμους:
https://www.facebook.com/yanniszacharellis

https://www.facebook.com/yanniszaha

https://www.youtube.com/channel/UCMXe4RYtpZtewI48AIOggUg

https://yanniszacharellis.bandcamp.com/album/keino-pou-menei-telika

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ