Σπουδαίοι Φωτογράφοι ~ Man Ray: Ο Σουρεαλιστής Φωτογράφος!

Ο Σουρεαλιστής Φωτογράφος!

77820

Μια φωτογραφική μηχανή από μόνη της δεν κάνει μια εικόνα. Για να δημιουργήσετε μια εικόνα, θα πρέπει να έχετε μια φωτογραφική μηχανή, ένα φωτογράφο, και πάνω απ’ όλα ένα θέμα. Μόνο το θέμα είναι που προσδιορίζει το ενδιαφέρον της φωτογραφίας.

Man Ray

(27 Αυγούστου 1890, Φιλαδέλφεια, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ – 18 Νοεμβρίου 1976, Παρίσι, Γαλλία)

Γεννημένος το 1890 στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά μεγαλωμένος στο Μπρούκλιν, ο Man Ray, σπούδασε ζωγραφική και αρχιτεκτονικό σχέδιο και εργάσθηκε ως γραφίστας και τυπογράφος.

Ο Man Ray, ένας από τους πιο ξακουστούς εκπροσώπους του σουρεαλισμού και του ντανταϊσμού, μέσα από τον φακό του εκφράζει την ελευθερία και την απελευθέρωση.

Από το 1918 και εξής αφιερώνεται στην τέχνη της φωτογραφίας, μετακομίζει στο Παρίσι και ακολουθεί το ρεύμα του σουρεαλισμού…

Είναι ο δημιουργός των «rayographs» (τοποθετούσε αυτούσια αντικείμενα πάνω στο φωτογραφικό χαρτί, και στη συνέχεια τα εξέθετε στο φως), ενώ υπήρξε ο πιο σημαντικός δημιουργός φωτογραφιών άνευ μηχανής (1920 – 1930).

Λάτρης των πορτρέτων και του ανθρωπίνου σώματος φωτογραφίζει πολλούς διάσημους καλλιτέχνες, επιστρέφει στην Αμερική για ένα μεγάλο διάστημα, ενώ τελικό προορισμό του αποτέλεσε η αγαπημένη του πόλη, το Παρίσι, όπου και πεθαίνει το 1976.

A video posted by ART.harbour (@art.harbour) on

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ