Το Contemporary Space Athens βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας στην οδό Μητροπόλεως 74. Ένας χώρος ζεστός, σε λευκές αποχρώσεις με λιτή διακόσμηση και μοντέρνες γραμμές, όπως ακριβώς αρμόζει σε μία contemporary art gallery.

Αρχιτεκτονική, design, αλλά και ζωγραφική, χειροποίητο κόσμημα και φωτογραφία είναι μερικά από τα βασικά πεδία που αγγίζει ο χώρος αυτός.

Με αφορμή την Έκθεση “4χ3” η υπεύθυνη επικοινωνίας του χώρου Κωνσταντίνα Γελαδάκη μιλά στο ART.harbour για την επικοινωνία μιας έκθεσης στην Ελλάδα, τις συνεργασίες του Contemporary Space Athens και τα μελλοντικά σχέδια…

Κωνσταντίνα μου καλώς ήρθες στο ART.harbour. Ξεκινώντας την κουβέντα μας θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για τον χώρο σας. Το Contemporary Space Athens έχει ονομασία που προσδίδει μία μοντέρνα τάση…

To Contemporary Space Athens, είναι πρωτίστως ένας χώρος πολιτισμού με παγκόσμια ταυτότητα, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας.

Φιλοξενούμε αρχιτεκτονικές εκθέσεις εταιρειών, οι οποίες έχουν βραβευθεί από τους οργανισμούς μας, εκθέσεις ντιζάιν, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και κάθε είδους τέχνης, τις οποίες έχουμε αξιολογήσει ότι ταιριάζουν στον χώρο μας.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται η ομαδική Έκθεση “4Χ3″. Κάνε μας μια εισαγωγή στην Έκθεση…

Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής που παρουσιάζουμε με τον τίτλο «4Χ3», είναι μία έκθεση που παρόμοια της δεν έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Στην έκθεση συμμετέχουν, ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, ο Μιχάλης Μηναριτζόγλου, ο Σπύρος Γεώργας και ο Βασίλειος Αράπης. Οι τέσσερις αυτοί καλλιτέχνες αποφάσισαν να παρουσιάσουν τη «μοναδική» δουλειά τους στον χώρο μας και αυτό είναι κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα. Τα έργα που επέλεξαν οι καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν είναι πραγματικά αριστουργήματα!

Μάθετε περισσότερα

για την Έκθεση “4χ3” εδώ!

Η συγκεκριμένη έκθεση χαίρει -από την πρώτη κιόλας ημέρα- της αποδοχής και αγάπης του κόσμου. Τι παίζει πρωτεύοντα ρόλο σ’ αυτό; Η δημοτικότητα μιας έκθεσης είναι καθαρά θέμα των καλλιτεχνών που παρουσιάζονται ή μίας χημείας των έργων με τον χώρο;

Στη συγκεκριμένη έκθεση τον πρώτο ρόλο έχουν τα έργα των καλλιτεχνών, που είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο φιλότεχνο κοινό. Μεγάλο ρόλο επίσης διαδραματίζουν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των εκθέσεων βρίσκονται στον χώρο και συνομιλούν με τους επισκέπτες. Με αυτόν τον τρόπο οι θεατές κατανοούν περισσότερο τα έργα τους, αφού γνωρίζουν περισσότερες πληροφορίες για αυτά.

Γενικά στη δημοτικότητα μια έκθεσης συμβάλλουν αρκετοί παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι η παρουσίαση των έργων, η οποία είναι πάντοτε εναρμονισμένη με τη φιλοσοφία του χώρου, αυτό επιτυγχάνεται μέσω της επιμέλειας της έκθεσης που δίνει βάση και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Σε δεύτερο επίπεδο θα πρέπει να υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας του εκθεσιακού χώρου, αλλά και του ίδιου του καλλιτέχνη, που θα ενημερώνουν το κοινό για τα δρώμενα της εκθέσεως.

Εκθέσεις αρχιτεκτονικής, «Πράσινα βραβεία», ανάδειξη νέων καλλιτεχνών μέσω του «Energy Athens»… Μίλησέ μου λίγο για τη θεματική του χώρου και ουσιαστικά σε ποιους απευθύνεται το Contemporary Space Athens.

Το Contemporary Space Athens είναι ένας χώρος πολιτισμού, στον οποίο στεγάζονται τα παραρτήματα, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αρχιτεκτονικής, Τέχνης, Σχεδιασμού και Περιβαντολογικών Μελετών, που έχει την έδρα του στο Δουβλίνο, καθώς και του Μουσείου Αρχιτεκτονικής και Ντιζάιν Chicago Athenaeum, με έδρα την Galena του Ιλλινόι. Αυτοί οι δύο οργανισμοί βραβεύουν κάθε χρόνο αρχιτεκτονικά έργα αλλά και σχεδιαστές από όλον τον κόσμο για περισσότερα από 60 χρόνια.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα οργανώνουμε και παρουσιάζουμε τις εκθέσεις προς τιμή των βραβευμένων εταιρειών και σχεδιαστών. Στη συνέχεια αυτές οι εκθέσεις ταξιδεύουν στην Ευρώπη και στην Αμερική. Κάθε χρόνο παρουσιάζουμε στον χώρο μας τα Διεθνή Αρχιτεκτονικά Βραβεία και διοργανώνουμε επίσης την απονομή τους στην Αθήνα.

Στις απονομές περιλαμβάνονται τα «Αμερικάνικα Αρχιτεκτονικά Βραβεία», το «Europe 40 UNDER 40», καθώς και το «Green Good Design Awards». Εκτός από τις παγκόσμιες αυτές εκθέσεις διοργανώνουμε και δύο Ελληνικά προγράμματα, το «Energy Athens», που απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες και όλες τις τέχνες και το «GOOD Ντιζάιν Greece Exhibition», το οποίο απευθύνεται μόνο σε Έλληνες επαγγελματίες σχεδιαστές. Επίσης προσπαθούμε κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε και κάποιες εκθέσεις Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια που θέτουν οι οργανισμοί μας.

Πόσο εύκολο είναι να επικοινωνήσεις μία Έκθεση στην Ελλάδα; Είναι ανοιχτό το κοινό σε αυτό που λέμε contemporary art;

Κάθε έκθεση, είτε πρόκειται για αρχιτεκτονική είτε για ζωγραφική ή γλυπτική, έχει τις δικές της ανάγκες και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επικοινωνίας μιας έκθεσης με το κοινό. Πριν οργανώσω μια έκθεση καταγράφω πρώτα τις ανάγκες της και σχεδιάζω την στρατηγική επικοινωνίας της. Με αυτόν τον τρόπο είμαι σε θέση να ξεπερνάω τα εμπόδια ή τους τυχόν προβληματισμούς του κοινού, κυρίως για κάποιες εκθέσεις που θεωρούνται εικαστικά πιο «προχωρημένες».

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Το πρόγραμμα του 2018 θα αποτελέσει έκπληξη για το Αθηναϊκό κοινό! Το μόνο που μπορώ να σας αποκαλύψω είναι, ότι θα παρουσιάσουμε εκθέσεις καλλιτεχνών, παγκόσμιας φήμης.

Ευχαριστώ πολύ για τη συνομιλία μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Έκθεση.

Εγώ ευχαριστώ πολύ! Και για όσους θέλουν να επισκεφτούν την ομαδική έκθεση ζωγραφικής «4Χ3», θέλω να τους ενημερώσω ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 26/11.


Βρείτε το Contemporary Space Athens:

Επίσημη ιστοσελίδα

Facebook

Instagram

Twitter

Linkedin

close

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ