www.blackwells.co.uk

Το food tour είναι μία από τις αγαπημένες μου πτυχές ενός ταξιδιού. Σε κάθε μέρος που ταξιδεύω φροντίζω να ανακαλύπτω (είτε από πριν είτε επί τόπου) τα hot-spots της γαστρονομίας! Ενώ μπορείς να διαβάσεις σε αυτό το άρθρο αναλυτικά για το τι είναι food tour και τι μπορεί να προσφέρει. 

Ένα από τα site που εμπιστεύομαι και με το οποίο έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με το ART.harbour είναι το Eating Europe, που όπως ομολογεί και το όνομά του είναι αφιερωμένο στη γαστρονομία της Ευρώπης -τόσο σε live tour ανά πόλη όσο και σε online μαθήματα μαγειρικής!

Σε αυτό εδώ το άρθρο θα γνωρίσουμε τον Kenny Dunn, Ιδρυτή και Managing Director της εταιρείας που θα μας μιλήσει για το Eating Europe, πώς ξεκίνησε και φυσικά από που (hint: σε μία χώρα που ΛΑΤΡΕΥΕΙ το καλό φαγητό και το τιμά δεόντως).

 

 

 

 

 

Ο Kenny και το πρώτο Eating Food Tour

Τρία χρόνια ταξιωτικών εμπειριών σε όλον τον κόσμο ήταν αρκετά να του χαρίσουν πληθώρα ιστοριών (γαστρονομικών και μη) να αφηγηθεί επιστρέφοντας στη Φιλαδέλφεια το 2003. Το φαγητό κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος αυτών, όπως αναφέρει. Αναπολεί τα φρέσκια ψάρια που ψάρευε στην παραλία με έναν ντόπιο ψαρά στην Ινδονησία, ένα μεγάλο οικογενειακό γλέντι σε μια μαροκινή αγροικία, με το φαγητό να είναι πάντα η πύλη εισόδου του σε κάθε πολιτισμό και το να το μοιραστεί με αγνώστους που επίσης το λατρεύουν μεγάλη απόλαυση.

Από τον Armando, τον αδένατο κατασκευαστή ζελατίνων, μέχρι τον Flavio, τον χαρισματικό σεφ που φτιάχνει την καλύτερη καρμπονάρα της πόλης, οι καλεσμένοι του Kenny ένας ένας ερωτεύονταν τα μέρη, τους ανθρώπους, την πόλη και τις ιστορίες που συνόδευαν κάθε πιάτο, κάθε προορισμό!

Αφού όλοι τον πίεζαν να κάνει το χόμπι του πράξει, αποφάσισε τελικά να μετατρέψει αυτές τις περιστασιακές βόλτες στις γειτονιές της πόλης σε πραγματική περιοδεία… food tour δηλαδή! Εκείνη την εποχή, τα food tours δεν ήταν πολύ διαδεδομένα, έτσι ο Kenny άρπαξε τη μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να δώσει στους ταξιδιώτες μια πραγματική γεύση από την ιταλική ζωή που θα είχε αγαπήσει!

Και κάπως έτσι, το 2011, στην Ιταλία, γεννήθηκε το Eating Italy Food Tours!

Το Eating Europe Food Tour είναι εδώ!

Έτσι ο Kenny ξεκίνησε να ταξιδεύει σε άλλες πόλεις της Ευρώπηςμ να συναντά ανθρώπους που μοιράζονταν το ίδιο πάθος με εκείνον για τη γαστρονομία και για την επικοινωνία. Το να δείχνεις σε περίεργους ταξιδιώτες το τοπικό φαγητό, τον τόπο, τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς, τους ανθρώπους στις γειτονιές τους, είναι απόλαυση κι από τις δυο πλευρές του οδηγού και του ταξιδιώτη.

 

 

 

 

 

 

Σε κάθε πόλη φρόντισε να δημιουργήσει  με τη βοήθεια ντόπιων το ίδιο αξέχαστες ξεναγήσεις φαγητού που πρόσφερε το Eating Italy στη Ρώμη. Στο Λονδίνο, η Nicole παρουσίασε σύντομα τους επισκέπτες την ιδιοκτήτρια του τοπικού της «chippy». Στην Πράγα, ο Robert σέρβιρε gingerbread μπισκότα στους καλεσμένους του, ενώ στο Άμστερνταμ ο Dimitri παρουσίαζε όλους τους διαφορετικούς τρόπους που τρώγεται φρέσκια ρέγγα.

Το Eating Italy Food Tours σύντομα έγινε Eating Europe. Η ομάδα και οι προορισμοί μεγαλώνουν, εμπλουτίζονται και μοιράζονται με ταξιδιώτες γεύσεις από την τοπική ζωή σε εννέα πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Μάθε περισσότερα για το Eating Europe Food Tour εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ