Με αφορμή τα εγκαίνια της 16ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής, ποίησης, installation, performance και βιβλίου της εικαστικού Έλλης Γρίβα, η φωτογράφος του ART.harbour, Ειρήνη Φεγγουδάκη, συνάντησε την καλλιτέχνιδα στην γκαλερί ART ZONE 42, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, και σας παρουσιάζει ένα φωτορεπορτάζ λίγο πριν τα εγκαίνια της Έκθεσης MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Έκθεση Ζωγραφικής "MAZEI  Ή  ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ": Ο μαγικός κόσμος της Έλλης Γρίβα

Η έκθεση απέχει πολύ από ένα “καθιερωμένο” στήσιμο έκθεσης. Μπαίνοντας στην γκαλερί, ο θεατής εισέρχεται ουσιαστικά σε μία νέα γι’ αυτόν πραγματικότητα, συναντά την Έλλη σε όλα της τα σημεία, αγγίζει τον ψυχικό της κόσμο, περπατά και στοχάζεται στον πλανήτη της. Πρόκειται για έναν πλανήτη γεμάτο χρώματα, σκέψεις, ελπίδες, απογοητεύσεις, και “πολύ” Έλλη Γρίβα!

Πρόκειται για τη φιλοσοφία ενός ολοκληρωμένου έργου, με διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα. Το ΜΑΖΕΙ, το ΠΟΤΕ και το ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Ένας τίτλος κλειδί για την πορεία μέσα σε αυτόν τον λαβύρινθο συναισθημάτων, στιγμών, εντάσεων και αναπνοών που βιώνει κανείς περιδιαβαίνοντας ανάμεσα στα έργα της καλλιτέχνιδος.

Ο χώρος της έκθεσης θα μεταλλάσσεται στον χρόνο με διαφορετικές εικαστικές παρεμβάσεις κάθε φορά και θα περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής, performance, και παρουσίαση ποιημάτων άρρηκτα δεμένων με την εικόνα.

Η ίδια η Έλλη, πλήρως συνειδητοποιημένη στο δικό της σύμπαν, ανοίγει τον εσωτερικό της κόσμο και προσκαλεί τον θεατή να έρθει σε επαφή μαζί της, του δίνει την ευκαιρία να συνδιαλαγεί μαζί της και στις τρεις πλευρές του έργου της.

Με τη συντροφιά της αγαπημένης της Charlie B η Έλλη Γρίβα κινείται στον χώρο – που μετά το στήσιμο της έκθεσης δικαιωματικά της ανήκει – χαμογελαστή με τις Δόμνα και Τζωρτζίνα στο πλευρό της. Σαν άλλες υπερηρωίδες της “εδώ” πραγματικότητας, χαμογελούν, νιώθουν, ανταποκρίνονται στον φακό και δείχνουν πια ξεκάθαρα το δέσιμό τους με τον διαμορφωμένο χώρο στον κόσμο του MAZEI Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Η Έλλη Γρίβα, στο πλαίσιο της νέας της ατομικής έκθεσης, χωρίς να διαχωρίζει το εικαστικό από την ποίηση, έχει δημιουργήσει παράλληλα το βιβλίο «MAZEI  Ή ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ» (εκδ. Άλλωστε) με εικόνες και ποιήματα, που θα παρουσιαστούν από την ίδια στην έκθεση.

Μία έκθεση σε 3 πράξεις, όπου για την καλλιτέχνη το «Μαζ(ε)ί» γίνεται πλέον ρήμα. Σημαίνει, συμβολίζει, ταυτοποιεί. Μία έκθεση όπου ο Ενιαίος Κόσμος, Λέξεις, Εικόνες, Σώμα, Χώρος, Χρόνος – Ενοποιούνται. Για την Έλλη Γρίβα το τελευταίο αυτό πρότζεκτ, πέρα από την 16η ατομική της έκθεση, αποτελεί και το πρότζεκτ της ζωής της, ως φιλοσοφία.

Έκθεση Ζωγραφικής "MAZEI  Ή  ΠΟΤΕ = ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ": Ο μαγικός κόσμος της Έλλης Γρίβα

Κείμενο: Ελίζα Σουφλή

Φωτογραφία: Ειρήνη Φεγγουδάκη


Βρείτε την καλλιτέχνιδα
Έλλη Γρίβα/ ELLI GRIVA

Visual artist-Performer+Poet

Επίσημη Ιστοσελίδα
Fb Page
Fb Profile
YouTube Channel
Διάρκεια Έκθεσης: έως τις 29 Οκτωβρίου

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη / Πέμπτη / Παρασκευή: 10:00πμ – 14:00μμ και 18:00μμ – 21:00μμ – Τετάρτη / Σάββατο: 11:00πμ – 15:00μμ

Τηλέφωνο: 210 7259549

e-mail: info@artzone42.gr/

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.artzone42.gr

ART ZONE 42 GALLERY

Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα

 [mappress mapid=”198″]

Εγγραφείτε στο newsletter του ART.harbour

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποιητική Συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ Ελίζα Σουφλή Εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ

Εσύ τι λες;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ